Maltepe Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Maltepe Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle beş gün sürecek bir etkinlik serisi düzenliyor. 27, 28, 29, 30 ve 31 Mart günlerinde Maltepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi (Blackboard) üzerinden gerçekleştirilecek etkinliklerde öğrencilerin bağımsız ya da ders kapsamında tasarladıkları performansların yanı sıra panel, söyleşi ve bir atölye yer alacak.

28 Mart Pazar günü gerçekleşecek “Kendimle Baş Başa” atölyesi yaratıcı drama ve dışavurumcu sanat terapisi yöntemleri aracılığıyla pandemi döneminde oyuncunun duygu ve düşüncelerini nasıl ifade edebileceğine yönelecek. Atölyenin yürütücülüğünü oyuncu Meltem Yılmazkaya üstlenecek.

30 Mart Salı günü saat 13:30’da “Sahne Sanatları Pratiği ve Eğitiminde Özel Alan ve Sınır İhlalleri” başlıklı Öğr. Gör. Berna Anıl Özkurt’un moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; Prof. Dr. Gülriz Uygur, Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, oyuncu Tilbe Saran ve oyuncu Ece Dizdar katılacak.

31 Mart Çarşamba günü saat 15:30’daysa oyuncu, eğitmen ve yönetmen Muhammet Uzuner’le “Pandemi Döneminde Tiyatro” konulu bir söyleşi gerçekleşecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yanıkkaya üstlenecek. Atölye sadece bölüm öğrencilerine, panel ve söyleşi ise herkesin katılımına açık olacaktır. Katılım linki etkinlik günü Maltepe GSF instagram (@maltepe_gsf) hesabından paylaşılacaktır. Yeniden tiyatro mekanlarında bir arada bulunmak umuduyla hepimizin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.

Paylaş.

Yanıtla