Uygulamalı Atölyelere Başvurular Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uygulamalı  Atölyeler

8-13 Mayıs 2010, Pontedera

“The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards” tarafından İtalya, Pontedera’da, biri Thomas Richards ve liderlik ettiği “Araç Olarak Sanat Araştırma Ekibi”, diğeri Mario Biagini ve “Açık Program Araştırma Ekibi” öncülüğünde iki ayrı uygulamalı atölye düzenleniyor.

Katılımcılar organiklik ve itki üzerine araştırma yaparak ve hareket ile aksiyon arasındaki temel farklılığa odaklanarak oyunculuğun temel öğelerini keşfedecekler.

Katılımcılardan bir şarkı ya da kısa bir metine dayalı 3 dakikalık bir mini-performans hazırlamış olmaları isteniyor. Hazırlanan performans başlangıcı, gelişimi ve sonu olması itibariyle tekrar edilebilir olmalıdır. Atölye boyunca yaratıcılık durumuna göre, katılımcılar kendi önerdikleri çalışmayı geliştirebilecek ya da buldukları farklı bir yaratıcı malzeme ile çalışmaya devam edebilecekler.

Thomas Richards ya da Mario Biagini rehberliğindeki katılımcılar, 24 yıldır Workcenter’da çalışmanın merkezinde yer alan Afrika ve Afro-Karayip geleneklerinden gelen şarkılar üstüne çalışacaklar. Katılımcılar ayrıca Workcenter performans sanatı araştırmalarının diğer bir yönü olan gündelik pratiklerin değerlendirilmesi ile yüzleşecekler.

Atölyeler Teatro Era, Fondazione Pontedera Teatro ve Workcenter’ın çalıştığı Vallicelle’de düzenleniyor. Etkinlik süresince, katılımcılar Workcenter araştırma ekiplerinin yaratıcı çalışmalarını görmeye davetliler.

Atölyelerin katılım  ücreti kdv dahil 600 Euro. Konaklama ve yeme-içme bu rakama dahil değil. Eğer katılımcılar arzularsa, Pontedera civarında rahat ve ekonomik dairelerde konaklama imkanı da söz konusudur. Yer sınırlamasından dolayı, ilgili tüm katılımcı adaylarının mümkün olduğunca erken irtibata geçmesi gerekiyor.

 

Katılımcılardan özgeçmiş  ve hangi motivasyonla atölyeye katılmak istediklerini açıkladıkları bir mektup istenmektedir.

Detaylı bilgi için: admin.workcenter@pontederateatro.it

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.