Dünyanın Dört Yanından Kuklalar İstanbul’a Geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 4 ila 16 Mayıs tarihleri arasında 13. kez izleyici karşısına çıkıyor.

 Festivalin açılışı 4 Mayıs’ta, garajistanbul’da, İspanya’dan katılan Tabola Rassa’nın obje tiyatrosuna aktardığı Molier’in ünlü oyunu “Cimri” ile yapılacak.

Sanat yönetmenliğini Cengiz Özek üstlendiği festivale Almanya, ABD, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Finlandiya, Portekiz, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya, Macaristan, Vietnam ve Türkiye’den önemli kukla tiyatroları katılıyor.

Festival kapsamında 21 Mayıs’ta açılacak “Dünya Kuklası” adlı sergi ise 16 Mart’a kadar gezilebilecek.

Kral Lear kukla oldu

Festivalde Shakespeare’in oyunları için özel bir bölüm ayrıldı. Polonyalı topluluk Teatr Malabar Hotel, “Othello”yu; Almanyalı topluluk Wilde & Vogel Figurentheater “Kral Lear”i sahneye taşıyacak.

İtalyan el kuklası Arlecchino’nun en önemli oynatıcıları arasında yer alan Gigio Brunello ise “Macbeth”i sahneliyor. Shakespeare oyunları bölümünde Türkiye’den Tiyatro Tem, “Kral III. Richard Tragedyası” adlı oyundan hareketle beş oyuncu ve bir kukla için üretilmiş tek perdelik oyunu “III. Riçırd Faciası”nı sunuyor.

Taksim Meydanı sahne olacak

Festivalin dikkat çeken etkinliği ise Vietnam’dan geliyor. Vietnam Su Kukla Tiyatrosu ağzından ataş saçan canavar, dans eden kuğu, balerin, yılan ve ejderha kuklalarıyla, Taksim Meydanı’nda kurulacak dev havuzda 10 gün boyunca gösterilerini sunacak.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nca düzenlenen festival Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu tarafından da destekleniyor.

Tüm oyunlar Fransız Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Garaj İstanbul, Sefaköy Kültür Merkezi, Ümraniye Meydan AVM, Taksim meydanı ve Santa Maria Kilisesi’nde izlenebilecek.

Bilet ücretlerinin 15 lira olduğu festivalin detaylı bilgileri Kukla İstanbul’un 0212 243 47 04 numaralı telefonlarından ve www.istanbulkuklafestivali.com internet adresinden alınabilir.

BİRGÜN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.