Sahne Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro, bale ve opera alanında yazı ve haberlere yer veren Sahne Dergisi’nin Mayıs-Haziran 2010 sayısı yayınlandı.

Derginin yeni sayısında yer alan yazılar arasında 5. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne dair bir değerlendirme, 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali dolayısıyla festival direktörü Dikmen Gürün ile bir söyleşi yer alıyor. Atilla Sav’ın “2009-2010 sezonundan dönem sonu notları” başlıklı yazı, Hülya Nutku’nun Cuma Boynukara’nın “Yoksun” adlı oyununun bir değerlendirmesi, ve yine bu oyuna dair Ege Işık’ın bir eleştirisi, Behiç Ak’ın “2×2” adlı oyununa dair Nilgün Serimoğlu’nun kaleme aldığı eleştiri, Yusuf Sağlam’ın “Hiç” adlı oyuna dair yaptığı değerlendirme, Tamer Levent’in “Annemin Cesareti” ne yazdığı, Şerif Köyan’ın “Profesyonel” için kaleme aldığı eleştiri derginin oyun eleştirileri bölümünü oluşturuyor.

Hacettepe ve Bilkent Üniversitesi Konservatuarlarının öğrenci çalışmalarına yer veren değerlendirme yazısı dergide Dr. Türel Ezici tarafından, Kuzey Almanya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne dair değerlendirme Servet Aybar tarafından kaleme alınmış.

Sahne Dergisi’nin  opera ve baleye odaklanan sayfalarında ise Devlet Opera ve Balesi genel Müdür Yardımcılığından emekli olan Şenol Tiryaki ile yapılmış olan bir söyleşi, İDOB tarafından sahnelenen “Don Kişot” balesinin değerlendirmesi, Ankara’da sergilenen “Üç Silahşörler Balesi”ne dair bir eleştiri yazısı bulunmakta.

Cengiz Korucu’nun Nesrin Kazankaya ile Tiyatro Pera’ya dair yaptığı söyleşi, Esra Karaca Apaydın’ın DOT’un “Shopping and Fucking” oyuna yazdığı değerlendirme, Hakan Yavaş’ın Clown sanatına ait incelemesi, Neslihan Yalman’ın “Musahipzade Celal’in oyunlarında kültürel biçimlerin ‘dönüşümü’ ve ‘karnavalesk’ ögeler” adlı inceleme, Devlet Tiyatroları ve Edebi Kurul üzerine Cengiz Korucu ile yapılan söyleşi derginin diğer yazılarını oluşturuyor.

Musa Metin / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.