Bir “KAMYON” Kahkaha

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Şehir Tiyatrosu yeni sezonu 15 Ekim’de “Memet Baydur’un oyunu “KAMYON” ile açıyor. Mehmet Baydur’un 1990 yılında yazdığı ve devlet tiyatrolarında pek çok kez sahnelenen ‘Kamyon’ adlı oyunu Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mustafa Kurt’un yönetmenliğinde sahneleniyor.

 ‘Kamyon’a 6 tonluk dekor

 İlk gösterime sayılı günler kala Tayyare Kültür Merkezi sahnesinde hazırlanan dekor dikkat çekiyor. Dekor tasarımını Tayfun Çebi’nin yaptığı oyun için 25 tonluk kamyonlar örnek alınarak hazırlanan yaklaşık 6 ton ağırlığındaki kamyon, TKM sahnesine kuruldu. Tüm işçiliği 6 günde tamamlanan dekorda kullanılan kamyonun ön kısmı, İl Özel İdaresi’nin desteğiyle temin edildi ve İl Özel İdaresi atölyelerinde kesilip son hale getirildi. Melih Sırt’ın uyguladığı dekor, Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde tamamlanarak hazırlandı.

 Hem dram hem komedi

 Kostümlerini Funda Çebi’nin hazırladığı, ışık tasarımını ise Zeynel Işık’ın yaptığı oyunu anlatan yönetmen Mustafa Kurt, “Türk tiyatro edebiyatının klasikleri arasında yer alan ve çok sevilen bir oyun olan Kamyon, ıssız bir yolda kamyonu bozulan kamyoncuların yaşadıklarından hareketle, Türkiye ve dünya insanına mesajlar veriyor.

Provaların 40 gündür yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Kurt, “Oyunumuzu izleyenler kendilerinden de parçalar bulacaklar. Hem dramatik hem de komik bir içeriği bulunan oyun, yazıldığından bugüne 20 – 30 yıl geçmesine rağmen hala güncelliğini koruyor” dedi.

Nilgün Türksever Görgü’nün yönetmen yardımcısı, Esra Yaşar’ın da suflör olarak görev aldığı ‘Kamyon’da; Altuğ Görgü, Günay Yunus Güney, Murat Liman, Kazım Güçlü, Mehmet Eren Topçak, Bülent Uçar ve Fatih Ateş rol alıyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.bursasehirtiyatrosu.gov.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.