Bursa’da Uluslararası Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi işbirliği ile bu yıl 15.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro’da yapılan açılış töreni ile başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin Bursa’da bir hafta boyunca renkli görüntülere imza atacağını söyledi. Tarih, kültür ve medeniyetin başkenti Bursa’da gençlerin donanımlı bir şekilde yetiştirilmelerini hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, “Sanatçıyla seyircinin birebir karşı karşıya geldiği, tepkilerin anında alındığı ve insanlara doğruyu en kısa yoldan gösteren yaşayan bir sanat dalı olan tiyatro, bu hafta Bursa’da gençlerle ve çocuklarla buluşturacak. Hedefimiz geçtiğimiz yıl 5 bin aşan izleyici sayısını bu yıl 7 bini aşıp 10 binlere ulaştırmaktır. Atölye çalışmalarının da yapılacağı festivalimizde tüm Oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek olup Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer başta olmak üzere tüm ilçeler bu faaliyetlerden yararlanabilecek. 10 Ekim Pazar gününe kadar gençlerimiz ve çocuklarımız tiyatroyu yakından tanıyacak ve adeta tiyatroyu yaşayacak.” dedi.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Nurkut İlhan da açıklamasında, çocuk ve gençlik tiyatrolarının evrensel örneklerini bu festival sayesinde Bursa’da buluşturduklarını dile getirdi.

Kent halkına farklı tiyatroları sunmak istediklerini kaydeden İlhan, “Ulusal ve uluslar arası katılımcıların yer aldığı festival ile farklı tiyatro örneklerini çağdaş ortamlarda sunmayı ve bu sayede dünya barışına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Bursa’da 1996 yılından bu yana festivalin gerçekleştirildiğine işaret eden İlhan, Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin ‘Festival Logosu’ almış önemli ve örnek bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Ankara Sokak Sanatları Atölyesi’nin canlı heykel gösterisiyle başlayan etkinlikte konuşmaların ardından pandomim ustası Eftal Gülbudak, “Ben Sen O Biz Siz Onlar” adlı gösterisini sergiledi.

Açılış törenini ilgiyle izleyen Atatürk İlköğretim Okulu ve Ali Durmaz İlköğretim Okulu öğrencilerinin de interaktif olarak yer aldığı gösterinin ardından sanatçılar alkışlarla ödüllendirildi.

Polonya, Bulgaristan, İsviçre Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve İspanya’dan yabancı tiyatrocuların katıldığı festivalde Türkiye’den de ‘Tiyatro Yeniden’, ‘Anatole Sokak Oyuncuları’, ‘Ankara Sokak Sanatları Atölyesi’, ‘Çizgi Tiyatro’, ‘Tarla Faresi Tiyatrosu’, ‘Tiyatro Tempo’, ‘Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’, ‘Ekim Sanat Oyuncuları’, ‘Mavi Balon Gösteri Hizmetleri’ ve ‘Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’ Oyuncuları da en güzel Oyunlarıyla yer alıyor. Tiyatro toplulukları Oyunlarını 10 Ekim Pazar gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi, Kent Müzesi amfi tiyatrosu ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi yanında sergileyecek. Vatandaşlar festival programıyla ilgili detaylı bilgiye www.bursa.bel.tr adresinden ulaşabilecekler.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.