Kıvanç’ı Tatlı Tatlı Eleştirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatroda oynamak için 50 bin dolar isteyen Kıvanç Tatlıtuğ’a Berna Laçin tepki gösterdi.

ALEİN DELON BİLE BU PARAYA TİYATRO YAPMIYOR

Tiyatro dünyası Kıvanç Tatlıtuğ’un peşinde koşarken yakışıklı aktörün istediği ücret şaşırttı.

Tiyatro İstanbul’un sahibi Gencay Gürün Tatlıtuğ’a teklif götürdü. Genç oyuncu bir sezon için 50 bin dolar istedi. Bu durum tiyatrocular arasında komik bulundu.

Türkiye’de tiyatrocular oyun başına 250 lira ücret alırken, Kıvanç’ın oyun başına istediği rakam 1.400 liraya denk geliyor. Gencay Gürün’ün  teklifi kabul etmesi dahilinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrollerini paylaşacak olan Berna Laçin bu konuda şöyle konuştu:

30 oyuna 3 bin dolar

“Nichole Kidman, Oscar aldığı dönemde 30 oyun oynardı aylık 3 bin dolar maaş alırdı. Bunu aldığı zamanda 15 milyon dolar film başı alırdı. Yurtdışında da tiyatrodan alınan para filmlerde alınan para kadar olmuyor. Canlı performans olduğu için aynı anda milyonlarca insana ulaşamıyorsun. Tiyatro para için yapılan bir şey değil.”

“Alain Delon da Paris’te oynadığı zaman bu kadar para istemiyor” diyen Laçin sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bunun tiyatroya bir getirisi bir de çıktısı var. Bunların hesabını Gencay Hanım yapacaktır. Elbette seyirci Kıvanç’ı yakından görmek ister. Herkesin kendi tasarrufudur. Kıvanç Tatlıtuğ tiyatroda oynadığı için daha şöhretli olmayacak ama oyunculuğuna katkı sağlayacak.”

Seyirciye minnet

Tiyatro bilet fiyatı 30 TL’den 300 kişiye oynandığında gecelik kazancın 9 bin TL tuttuğunu belirten Laçin, “Hesaba bakılırsa Tatlıtuğ’nun istediği ücret çok fazla. Fakat beni ilgilendirmez” dedi.

Tiyatro seyircisiyle buluşmanın değerinin hiçbir şeyle örtüşmediğini anlatan Laçin şöyle konuştu: “Seyirciye tiyatroya gelip beni sahnede görmek istediği için minnet duyuyorum. O yüzden oradan gelecek paraya muhtaç değilim. Ben tiyatro yapabilmek için üstüne para bile verebilirim. O izlenme farkı milyarlara değer. Bunu tiyatronun tadını alan bilir. Bu yüzden dünyanın her yerinde bu kadar insan bu işi yapmaya devam ediyor. Yoksa kimse başka yerden para kazanamadığı için bu işi yapmıyor.”

Şehit tiyatrolarında alınan maaşlara da değinen ünlü oyuncu, Bennu Yıldırımlar, Levent Semerci gibi başrol oyuncuları aylık 2 bin 500 TL alıyor.  Bunu zevk için yapıyorlar. Dizilerden elbette tomar gibi paralar kazanıyorlar” dedi.

KIVANÇ ÇARK ETTİ

Eleştiriler karşısında çark eden Kıvanç Tatlıtuğ, suskunluğunu bozdu. Ünlü oyuncu, “Başka planlarım olduğundan oyun teklifini kabul edemedim.Tiyatro benim için çok önemli. Bir tiyatro oyununda yer alacaksam paranın lafı bile olmaz” diyerek şaşırttı.

Okan IŞIK

Bugün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.