Tiyatro Boğaziçi’nden Yeni Sezonda 3 Farklı Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Mimesis Haber – Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) bünyesinde çalışmalarını yürüten Tiyatro Boğaziçi bu sezon üç farklı oyunla seyirci karşısında olacak: “Üstat Shakespeare”, “Otobüs” ve “Şirket Hikayeleri”.

Geçtiğimiz sezon Molière’in hayatını ve tiyatrosunu anlatan eğlenceli bir belgesel niteliğindeki “Molière Efendi” adlı oyunu bir başlangıç olarak niteleyen Tiyatro Boğaziçi, bu sezon da genç seyirciye Shakespeare’i ve onun tiyatrosunu anlatacak. “Shakespeare’i Shakespeare yapan neydi?” sorusunun peşinden giderek, sıradan bir kasaba delikanlısının tüm zamanların insanı haline gelmesinin ve sanatının dört asırlık bir zamanın ardından bugünlere kadar uzanabilmesinin sırrını araştıracak. Ekim ayında sahnelenmeye başlayacak bu Shakespeare yolculuğunda “Romeo ve Juliet”, “Macbeth”, “Bahar Noktası”, “Hamlet”, “Kral Lear” ve “IV. Henry” gibi ünlü Shakespeare oyunlarından sahneler de yer alıyor.

Üstat Shakespeare”in yanı sıra Tiyatro Boğaziçi, kadınların tiyatrosu formunda hazırladığı “Otobüs” adlı oyunu ile de yeni sezonda seyirci karşısında olacak. Metni Sevilay Saral tarafından yazılan oyunda bir otobüste yolculuk eden, yaşamları birbirinden farklı on kadın; tesadüfen buluştukları bu yolculuk boyunca kendilerini “namus”u konuşur buluyorlar. “Otobüs”, Türkiye’de çok tartışılan bir konu olan namusu tiyatronun diliyle tartışma çabasında olan bir oyun. Namusun ne demek olduğuna ve bu kavramın hayatlarım

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.