İhsan Rüstem ile Dans Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İhsan Rüstem Londra’da doğdu. Rambert School’da bale ve modern dans eğitimi aldı ve eğitim döneminde, 1997-1999 yillarInda “National Youth Dance Company”de dans etti. 17 yaşındayken Matthew Bourne’un daveti üzerine «Adventures in Motion Pictures»’da ‘The Car Man’ projesine katıldı.

Üç yıl çalıştığı Hollanda’daki “Introdans” Topluluğu’na katılmadan önce önce, 2001-2004 yılları arasında Philip Taylor’un yönettiği «Ballett Theater München» (Staatstheater am Gärtnerplatz)’de  solist dansçı olarak görev yaptı.

2007’de İsviçre’ye taşınan Rüstem,iki yıl Cathy Marston Bern Balesi’nin solistliğini yaptı. Hemen arkasından halen çalışmakta oldugu Tanz Luzerner Tiyatrosu’nda görev aldı.

İhsan Rüstem, Nils Christe, Mats Ek, Jiri Kyli¡n, Paul Lightfoot / Sol Leon, Hans van Manen gibi dünyaca ünlü koreograflarla çalıştı; Mark Baldwin, Maurice Béjart,William Forsythe, David Parsons, Renato Zanella’nın eserlerinde dans etti ve Carol Armitage, Matthew Bourne, Guilherme Botelho, Alexander Ekman,Wayne McGregor, Ken Ossola, Georg Reischl, Hofesh Shechter,Cayetano Soto gibi başarılı isimlerin bale prodüksiyonlarında yer aldı.En çok,zaman zaman asistanlığını da yaptığı koreograf Patrick Delcroix ile çalışmaktadır.

Sanatçının Bern Bale ve Dans Akademisi için ürettiği çalışması ‘Twist of Fate’, 24.Uluslararası Hannover Koreografi Yarışması ve 2010 Sadler’s Wells Global Dance Yarışmaları’nda finale kalmıştır
Ihsan Rüstem, Portland Northwest Dans Projesi , National Youth Dance Company, Tanz Luzerner Tiyatrosu, ArtEz Dansacademie Arnhem, Arnhem Mode Biennale, Dance Art Studio Luzern, Playground Bern, Peter Williams Design for Dance için eserler üretmiş,Ballett Theater Munich, Introdans ve the Bern Ballet için workshoplar düzenlemiştir.

Fewster Cecchetti Scholarship tarafından gümüş madalya ile ödüllendirilen sanatçı, İngiltere’yi temsil ettiği Melbourne Uluslararasi Bale Yarışması’nda finale kaldı.

Rüstem halen, Luzern Dance Art Studio  Musical Factory’de modern dans ve bale eğitmenliği yapmaktadır.

ETKİNLİK DETAYI TARİH SAAT MEKAN BİLET
İhsan Rüstem 23/27 Mayıs 2011 11:00-13:00 AKBANK SANAT 10 TL
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.