“Samaia” Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“SAMAIA”,1999 yılında, Gürcistan kültüründen çok etkilenen Amerikalı yapımcı Jim Lowe tarafından kurulmuştur.

“SAMAIA” iyilik ve kötülüğün, savaş ve zaferin, sevgi ve düşmanlığın, yaşam ve ölümün, Gürcistan halkının şeref ve cesaretinin öyküsüdür.

Sanatçılar, Gürcistan dansının tüm inceliklerini sahnede seyirciye yansıtmakta ve danslı skeçlerle gerçek olayları anlatmaktadırlar. Düellolar, baş döndürücü piruetler, at yarışı canlandırmaları ve Kafkas kadınlarının ince zarafeti seyredenleri hayran bırakır.

“SAMAIA” sahnede canlı müzik eşliğinde rengarenk, özel tasarlanmış kostümleri ve özel ışık efektleriyle tüm dünyada seyircilerin ayakta alkışladığı bir gösteridir. Gösterinin büyülü atmosferini oluşturan en önemli unsur, özgün canlı müziğidir. Geleneksel danslar ve şarkılar ulusal müzik aletlerinin eşliğinde icra edilir. Panduri, doli, salamuri, duduki, chiboni chonguri, akordeon, perküsyon, org ve nefesli çalgılar “SAMAIA”nın müziğini oluşturur.

GÜRCÜ EFSANESİ dört kıtada tanınmakta, her gösteri sahnede gerçek bir coşku yaratmaktadır. “SAMAIA”nın ABD’ye düzenlediği ilk turne çok başarılı olmuştur. 2001 – 2009 arası düzenlenen dünya turnesi yaklaşık dokuz yıl sürer. ABD, Fransa, Romanya, Almanya, Çin, Rusya, İsviçre, Hollanda, Belçika ve Macaristan’da gösteriyi beş milyondan fazla kişi izler. 250.000’i aşkın DVD ve 150.000 kopya “SAMAIA” singelı satılır. Dünya basını, gösteriyi “Herkesin hayatında en azından bir kez görmesi gereken bir olay.”olarak tasvir eder. (Le Figaro)

20 Mayıs 2011 21:00
21 Mayıs 2011 21:00
22 Mayıs 2011 15:00

Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.