1. Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Mordoğan Belediyesi ve Türkiye Tiyatrolar Birliği, ortak organizasyonuyla TAKSAV’ın (Toplumsal Araştırmalar Kültür Sanat için Vakıf) desteğiyle düzenlenen 1. Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali 22 Temmuz Cuma günü saat 15’te Ardıç Plajı’nda ki gösteriyle başlıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Pantomim Topluluğu, Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, İzmir Halk Tiyatrosu, Menemen Belediye Tiyatrosu, Dikili Belediye Tiyatrosu, Urla Tii-yatro Sanat Oyuncuları, İzmir Sokak Sanatları Atölyesi ve Azerbaycan Oyun Çocuk Tiyatrosu sahne alacağı festival iki gün sürecek.

 Dr. Rasim Aşın çocuklarla bir drama atölyesi, Yönetmen Orçun Masatçı’nın sokak tiyatrosu atölyesi gerçekleştireceği etkinliğin ilk akşamı Şair Halim Yazıcı, Sinema Yönetmeni Mesut Kara ve Oyuncu-Yönetmen Turgay Tanülkü’nün konuşmacı olacağı “Sanat ve Hayat” söyleşisi yapılacak.

İkinci akşam da Muğla-Milas Düşün Kültür Derneği’nden Grup Emeğin Türküsü mini bir konser verecek.

Festivalin düzenleyicilerinden Halim Yazıcı yaptığı açıklamada, “22 Temmuz’da sokağa çıkıyoruz. Özgürlük alanlarımızı terketmediğimizi, dertlerimizi estetize etmek için referans aldığımız yaşamların doğduğu kaynakları beslediğimizi anlatıyoruz. Mordoğan’da köylerde, sokaklarda öykülerimizi anlatıyor, oyuncu adaylarıyla atölyeler gerçekleştiriyor, her alanda oyunlarımızı oynuyoruz. Bize katılmak isteyen tüm sanatseverleri 22-23 Temmuz’da Mordoğan’da 15.00’te Ardıç plajında, 20.00’de Mordoğan köyünde ve 21.00’de Mordoğan merkezde gerçekleştireceğimiz oyunlara Akşam etkinliklerimize ve gündüz atölyelerimize bekliyoruz” dedi.

Kazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.