"Altın Karagöz"e Rekor Katılım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 25.’si düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan coşkulu törenle başladı.

Dünya ülkelerinin yöresel danslarını, 12 Temmuz Salı gününe kadar Bursa’da sergileyecekleri yarışmanın açılış programında heyecanlı ve eğlenceli görüntüler yaşandı. 35 ülkeden 1100 dansçı ve müzisyeni Bursa’da buluşturan organizasyon coşkulu anlara imzasını attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 25 senelik geçmişi olan yarışmanın en görkemli ve en yoğun katılımlı yılının yaşandığını söyledi. Yarışmaya katılan tüm ekiplerin sahnede birlik ve beraberlik tablosu çizdiğini kaydeden Başkan Altepe, “Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın en görkemlisi yaşanıyor. Bursa’mız örnek bir şehir, kültür ve medeniyet başkenti. Dünyanın 35 farklı kültürü Bursa’da birleşti, medeniyetler buluştu. Dostluk, kardeşlik ve evrensel barış mesajları Bursa’dan dünyaya verilecek. Bizler de en güzel şekilde ev sahipliğimizi yapıp, misafirperverliğin ne demek olduğunu göstermeliyiz” diye konuştu.

Konukların Bursa’dan güzel anılarla ayrılacağını belirten Başkan Altepe, “Bu heyecan Bursa’nın her yerinde en güzel şekilde yaşanacak” diyerek, Uluslararası Bursa Festivali’nin de 50 yıldır devam ettiğini hatırlattı. Başkan Altepe, yarışmacı ekiplerin 6 gün boyunca kentin 11 farklı noktasında, vatandaşlar için gösterilerini sergileyeceğini belirtti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da dünya birliğinin temelini sevginin oluşturduğunu söyleyerek, “Sevginin dalga dalga yayıldığı, barış, dostluk, kardeşlik ve paylaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bu topraklar, dilleri, dinleri, inançları farklı insanları barış ortamında bir araya getirdi” dedi.

GÖSTERİ ŞOVU YAPTILAR

Bursa Mehter Takımı’nın konseri, Bursa Kılıç Kalkan ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından yarışmaya katılan 22 ekip, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Balkanlardan gelen konuk milletvekilleri de açılış törenini ilgiyle izledi.

Açılış programı kapsamında, 13 ekip de eş zamanlı olarak Yıldırım Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda gösteriler yaptı. Bursalılar, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çibuti, Çuvaşistan, Endonezya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İskoçya, Karadağ, Kazakistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Slovakya, Slovenya, Tayland, Venezuela ve Yunanistan ekiplerinin sahne performanslarını beğeniyle izledi.

Öte yandan tüm ekipler, Bursa’da kaldıkları süre boyunca Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nun yanı sıra Ahmet Taner Kışlalı Meydanı, Kent Müzesi amfisi, Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Tophane, Huzurevi, Orhangazi Parkı, Hürriyet, Temenyeri, Yeşil ve Mudanya’da gösterilerini sergileyecek.

haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.