Anadolu Ateşi Salamis’teydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2001 yılında Mustafa Erdoğan yönetiminde oluşturulan ve 250 kişilik ekiple dünyanın sayılı dans grupları arasında yer alan Anadolu Ateşi,  Salamis’te unutulmaz bir görsel şölen sundu. Kendilerini “Medeniyetlerin Buluşması” olarak tanıtan, kaynağını Anadolu’dan alan muhteşem dans grubu Anadolu Ateşi, 2001 yılından beri dünya sahnelerinde Türkiye’yi tanıtıyor.

Anadolu medeniyetlerinin sentezinden oluşan grup, barış parolası ile dans ediyor. 3000 den fazla figür ve melodi modern bale disiplini ile dünyaya barışı bulaştırmaya çalışıyor. Çin’den ABD’ye, Fransa’dan Mısır’a kadar dünyanın pek çok ülkesinde gösteri  yapan Anadolu Ateşi, üç farklı dans grubundan oluşuyor.

15.Uluslararası Mağusa Kültür Festivali çerçevesinde ülkemizdeki 2.gösterisini (grup ilk gösterisini 4-5 yıl kadar önce DAÜ de 3 gece üst üste yapmış ve yine kapalı gişe oynamıştı) Salamis Antik Tiyatro’da  yapan Anadolu Ateşi, sunduğu görsel şölen ile dakikalarca ayakta alkışlandı.

Anadolu Ateşi dansçıları, kostümleri, müzikleri ve figürleri ile sanatseverlerin hayranlığını kazanmayı başardı. Yaklaşık 7 bin kişinin izlediği  gösteriden Anadolu tarihinin kısa bir özeti sunuldu. Mevlana Felsefesinden, Karadeniz Kültürüne, Kafkas Halk Danslarından Trakya figürlerine kadar Anadolu Kültür Tarihinin zengin mozaiği modern danslarla anlatıldı.

Kıbrıs Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.