İsrail, Özgürlük Tiyatrosu’na Baskın Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden Cenin’deki ’Özgürlük Tiyatrosu’na düzenlediği baskında, tiyatronun çalışanlarından 2 kişiyi tutukladığı bildirildi.

Tiyatronun kurucularından ve direktörü İsrailli Arap Juliano Mer-Khamis’in öldürülmesinden yaklaşık 3 ay sonra gelen baskının Mer-Khamis cinayetiyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Filistin basınına göre baskın bu sabah saat 03.00 civarında gerçekleşti. İsrail ordusunun özel kuvvetlerinden, maskeli yaklaşık 50 kadarı mülteci kampındaki tiyatroya gelip çalışanlarından Adnan Naghnaghiye ile tiyatronun yönetiminde yer alanlardan Bilal Saadi’yi götürdüler.

Baskını haber alıp olay yerine gelen tiyatronun İngiliz uyruklu Genel Müdürü Jacob Gough ile kurucularından İsveçli Jonatan Stanczak’ın da tiyatroya yaklaştırılmadıkları kaydedildi. İsrail ordusunundan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Özgürlük Tiyatrosu, Mer-Khamis’in annesi Arna Mer tarafından, ilk intifadanın patlak vermesinden bir kaç ay sonra, Ceninli çocukları şiddetten uzak tutmak amacıyla 1987 yılında kurulmuş, ikinci intifada sırasında ise tiyatro yıkılmıştı.

İkinci kez, Arna Mer’in oğlu, aktör Juliano Mer-Khamis tarafından Cenin Mülteci Kampı’nda 2004’te hayata geçirilen tiyatroda nisan ayında meydana gelen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin aracına açtığı ateşte, Mer-Khamis hayatını kaybetmişti. Filistin güvenlik güçleri, söz konusu cinayetle ilgili şimdiye dek herhangi bir tutuklamaya gitmemişti.

Focus Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.