Kadınlar Yeşilköy’de Tiyatroyla Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Büyükşehir Belediyesi “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesinin ikinci oyunu olan KocaYasa, Kaş Yeşilköy ‘Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’na katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesinin ikinci oyunu olan KocaYasa, Kaş Yeşilköy ‘Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’a katıldı.  Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Yeşilköy Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’ ‘KocaYasa’ adlı oyunun sahnelenmesiyle başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor Topluluğu’nun sahnelediği oyunu Hilal Doğan’ın yazdı. Müfit Kayacan ve Kutsal Kaynak’ın yönettiği ‘KocaYasa’ adlı oyunda 26 kadın oyuncu rol aldı.

İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda da kadınların cinsiyetçi politikalar nedeniyle yaşadığı sorunlar, trajikomik bir dille sahnelendi. Oyunu, aralarında ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Gülhan, Yazar Haşmet Zeybek, Tiyatro Yönetmeni ve öğretim üyesi Prof. Dr. Nurhan Karadağ Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Kaş Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi. Oyun sonunda izleyiciler, oyuncuları dakikalarca alkışladı.

OYUNUN KONUSU

2000’li yılların Türkiye’sinde dramatik bir seyir izleyen kadın sorunları, bu sorunları birinci elden yaşayan kadınların kaleminden Büyükşehir’in projesi kapsamında tiyatro oyununa dönüştürüldü. Kadınlar kendi hayatlarında karşılaştıkları şiddeti ve ayrımcılığı “KocaYasa” adını verdikleri oyunları ile tiyatro sahnesinden izleyenlere anlatacaklar. KocaYasa, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor adlı sosyal projenin ikinci oyunu. Oyunda kadınların, cinsiyetçi politikalar nedeniyle yaşadıkları sorunlar, trajikomik bir dille sahnelenirken, kadın erkek ilişkileri üzerinden cinsiyet ayrımcılığı eleştiriliyor.

KOCAYASA EKİBİ

Yönetmen: Müfit Kayacan- Kutsal Kaynak
Yazan: Hilal Doğan
Kareografi: Selin Bezircioğlu

OYUNCULAR

Aysel Genç

Ayşe Cingiz

Ayşe Kaptan

Burcu Topçuoğlu

Derya Erkuş

Emine Önal

Emine Taşdelen

Fatma Akgül

Fatma Türkgeldi

Fadime Şahinkaya

Gülten Öztüzün

Hilal Doğan

Meryem Nart

Mukaddes Özacar

Neşe Karel

Nuriye Yücel

Pakize Özçelik

Saadet Ateş

Saliha Acıgöz

Sedef Yıldız

Sema Bilgitekin

Şirin Taban

Tülay Güven

Ümmü Topçuoğlu

Yıldız Emektar

Zübeyde Gökçe

E-Haberajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.