“Altın Ejderha” Kumbaracı50’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Goethe-Institut Istanbul’un Kumbaracı50 işbirliğiyle gerçekleştirdiği, Sibel Arslan Yeşilay’ın projelendirip çevirdiği, Almanya’da Yılın Oyunu seçilen “Altın Ejderha”, 14 Mart tarihinde Kumbaracı50’de Zeyno Eracar, Turgay Kantürk, Merve Engin, Evren Erler ve Abdül Süsler gibi usta isimlerin yorumuyla seyirci karşısına çıkacak.

Okuma tiyatrosu formunda yorumlanacak oyun, Çağdaş Alman Tiyatrosu’nun en üretken ve başarılı yazarlarından Roland Schimmelpfennig imzasını taşıyor. Schimmelpfennig, “Altın Ejderha”yla tiyatro dünyasının en saygın ödülleri arasında yer alan 2010 Mülheim Tiyatro Yazarları Ödülü’nü aldı ve  “Altın Ejderha “Theater heute” dergisi tarafından yılın oyunu seçildi.  Okuma tiyatrosunun ardından oyun ve yazar üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek

Altın Ejderha

Okuma Tiyatrosu

14.03.2012, saat 20.30  Kumbaracı50

Yazan: Roland Schimmelpfennig

Çeviren- Projelendiren: Sibel Arslan Yeşilay

Oyuncular: Zeyno Eracar, Turgay Kantürk, Merve Engin, Evren Erler, Abdül Süsler

Giriş ücretsiz

Kumbaracı50
Kumbaracı Yokuşu. No: 50 Kat: 2
Tünel – Beyoğlu

Oyunun merkezinde yer alan Çin-Vietnam-Tayland fast-food restoranı “Altın Ejderha”nın küçücük mutfağında, gaz ocakları ve wok tavalar arasında, oturma izni olmayan genç bir Çinli’nin ağrıyan ön dişi çekilir. Diş “6 numaralı” Tayland usulü çorbanın içinde restoranın devamlı müşterilerden birinin ağzına ulaşır ve böylece bir dizi talihsiz olaya neden olur. Bunlar olurken, restoranın üstündeki katlarda yer alan dairelerde aşk, ebedi gençlik ve başka bir yaşama dair gerçekleşmemiş özlemler kiracıların hayatlarını belirlemektedir.

Yazar Roland Schimmelpfennig yasadışı göçmenler ve sınırların olmadığı bir dünyadaki sözde özgürlüklerden söz ederken, bir yandan da “Altın Ejderha”daki ve onun çevresindeki koşulları ve ilişkileri farklı perspektiflerden inceliyor. Oyunda her karakterin diğerleriyle bağlantısı var ve iş ilişkileri ve bağımlılıklar bir çatı altında sürdürülen hayatı belirleyen faktörler.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.