‘SENSİN FESTİVAL!’ geliştirilmiş sürüm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Candaş Baş, Aslı Bostancı, Melih Gençboyacı, Kimmy Ligtvoet ve Christina Flick, İlyas Odman, Mutlu San

Aslı Bostancı, Mutlu San ve İlyas Odman’ın sezon boyu sürdürdüğü “SENSİN FESTİVAL!” Şubat ayı gösteriminde solo performanslarıyla Melih Gençboyacı ve Candaş Baş’ı ve belgesel-kurgu videosuyla Kimmy Ligtvoet ve Christina Flick’i ağırlıyor. Sanatçıların daha önce ürettikleri bu performanslar ve video filmi, ilk kez birarada İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Odman ve Bostancı’nın daha önce ürettikleri iki solonun kardeşliklerinin farkına vararak onları aynı sahnede Mutlu San’ın ses tasarımı eşliği ile yan yana getirdikleri “SENSİN FESTİVAL!”, genel olarak belli bir kavram çerçevesinde yapılan festival karma gösterimlerinin mantığının tersine işliyor. Farklı kalitelerin kendi dünyalarını korumalarına izin verirken, yan yanalıklarının ortaya çıkardığı yeni anlamları da hoşgeldileyen “SENSİN FESTİVAL!” yeni yakınlıklar kurdukça eklemlenerek büyüyen serinin ikinci ayağını PERFORM2012* ile ortaklaşa gerçekleştiriyor.

Geliştirilmiş sürümde misafir olarak katılacak Melih Gençboyacı, Candaş Baş, Kimmy Ligtvoet, Christina Flick ve onları ağırlayan İlyas Odman, bu yıl yapımcılığını Rotterdam Şehir Tiyatrosu ve PERFORM2012’nin yürüttüğü ortak bir iş üretecekler. Bu iş sonbaharda İstanbul, Rotterdam, Amsterdam ve Utrecht’te seyirciye sunulacak.

Bu beş sanatçıyı sonbahardan önce ilk kez kendi sololarıyla Kumbaracı5O’de izleyebilirsiniz.

tek perde / 60 dak

tam 25, ind 15

*Bu ortak yapım, Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 400. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Theater Instituut Nederland (TIN) ve Performing Arts Fund NL tarafından desteklenmektedir.

www.perform2012.org

Aslı Bostancı, kendi solo-butoh deneyiminin yaratımı olarak oluşturdugu “in between“in çıkış noktası içinde saklanmış garip yaratığıyla beden sınırlarının ötesine geçme deneyimidir. İki farklı kişilik ve arasında olmanın deneyimlenmesi hareket yaklaşımını belirlemiştir.Seyirci ve performansçının arada bırakılması, bağlantılar arasındaki zamansızlaştırılmış yeni zamanları ve durumları araştırır.

**Prömiyerini 2008 yılında CNDC_Angers’te yaptığım “in between” Fransa ve İstanbul’daki yolculuğunun getirisi ile gelişmeye devam ediyor ve 2010 yılında projelerimin işitsel boyutunu ele alan Mutlu San ile tekrar canlanıyor.

www.aslibostanci.blogspot.com

İlyas Odman’ın 2006 yılında ürettiği yorgun II’nin talihsiz bir yolculuğu oldu. Bir “geçiş” işi olmanın getirdiği buruklukla kenarda köşede durakaldı.
Oyunculuk eğitimi ile daha fazla ilgilenmek zorunda kaldığı son senelerde koreograf;  “eylem / hareket / dans” arasındaki farkın ne olduğunu düşünmek zorunda kalınca bu işe yepyeni bir noktadan bakma fırsatı oldu ve böylece “massa”oluştu. Daha saçma ama daha anlatımcı, daha mizahi ama daha karanlık…bir adam bir masadan kaç tane karakter yaratabilir, oyuncunun eylemleri sahne gerçekliğini nasıl her seferinde tekrar ve tekrar yaratır, kapris yapan bir masayla nasıl başa çıkılır?

www.ilyas-odman.blogspot.com

Melih Gençboyacı “Access to Anxiety”(2011) adlı 1m2 içinde gerçekleştirdiği solo performansta performansçının yokluğunun yarattığı endişeyi anlatıyor. Amsterdam’da yaşayan Gençboyacı, tiyatro yönetmeni, koreograf ve performansçı olarak birçok mekan ve festivalde projeler gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra Rotterdam merkezli Schwalbe kolektifinde performansçı olarak yer almaktadır.

www.melihgencboyaci.com

Candaş Baş “Broken” adlı solo performansında tek bir soru soruyor: Ruhsal acı fiziksel acıyı dindirir mi?

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın kurucu üyelerinden Baş, farklı yönetmenlerle çalışarak birçok tiyatro gösterisinin koreografisini yapmış, aynı zamanda Moving Soul Productions Home olarak çeşitli sanatçıların sahne showlarından defilelere, video kliplerden canlı performanslara çeşitli işler üretmektedir. Dj’lik yapmaktadır ve kimi eserlerinin müzik prodüksiyonunu kendisi gerçekleştirmektedir.

http://candasbas.com/

Kimmy Ligtvoet ve Christina Flick’in yönetmenliğini yaptığı belgesel-kurgu video filmi “Meeting Alice”, Amsterdam, Berlin ve Bangkok’tan dört yaşlı sanatçının hikayesini gerçek ve kurgunun sınırlarını manipüle ederek anlatıyor.

Ligtvoet ve Flick Amsterdam Mime School’dan mezun olduktan sonra, Schwalbe, Jan Martens, lotte van de Berg, Carver and Moradokmai Theatre Troup gibi çeşitli tiyatro gruplarında yer aldılar. 2007 yılında “Steinboden” adıyla bir kolektif kurdular. Bu kolektifte, kendi teatral dillerinin kurucu öğesi olan imaj ve hareketleri kullandıkları performanslar ve video yerleştirmeler üretmektedirler.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.