Kuğulu Park’tan Sanat Çığlığı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devletin sanattan elini çekmesi ile ilgili tartışmaların devam etiği son günlerde; bu tartışmanın en doğru ve olması gerektiği şekilde sonuçlanmasını isteyen sanat örgütleri, Kuğulu Park’ta “Bir Yaz Dönümü Gecesi” isimli bir etkinlik düzenledi.

TOBAV, DETİS, TOMEB, OPSOD, KÜLTÜR SANAT-SEN, IŞIK-DER ve SANTEK-DER’in organize ettiği “Bir Yaz Dönümü Gecesi” isimli etkinliğe Ankara sanat camiasının önde gelen isimleri de destek verdi. Gecede, farklı sahne sanatlarından 200’e yakın sanatçı sahne aldı. Kuğulu Park’taki etkinliğe izleyici olarak katılan yüzlerce Ankaralı da, sanatçılara destek oldu. Gece yarısına kadar süren etkinlikte tiyatro, opera, bale, modern dans, halk dansları, çok sesli koro, çocuk korosu, solo türkülerden oluşan bir program hazırlandı. Gecenin sunuculuğunu ise Erdal Beşikçioğlu, Özgün Çoban gibi isimler üstlendi.

Uygarlık göstergesi

Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB) Başkanı Erhan Gökgücü, amaçlarının sanatın yararını ve gerekliliğini halka sanat yoluyla anlatmak olduğunu söyledi. Gökgücü, şöyle konuştu: “Son dönemde bazı ileri gelenler ve basın organları ödenekli sanat kurumları ve çalışanları hakkında iftiralarla yola çıkıp, devletin sanattan elini çekmesi gerektiğini ifade ettiler. Eğitim, sağlık, güvenlik gibi konular nasıl devlet tarafından korunuyorsa ve yürütülüyorsa, sanatın da aynı şekilde savunulması gerekiyor. Çünkü sanat, bir toplumun uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi”.

Hürriyet Ankara

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.