Opera ve Tiyatro Sahnesi İlk Yılında Seyirci Rekoru Kırdı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Karşıyaka Belediyesi tarafından İzmir’in sanat dünyasına kazandırılan Opera ve Tiyatro Sahnesi ilk sezonunda bir rekora imza attı. 2011-2012 sezonunda 75 gösterinin sahnelendiği salon 28 bin kişiyi sanatla buluşturdu.

25 Mayıs 2011’de Fazıl Say konseriyle açılışı yapılan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu sezon İzmir’de en fazla sanat buluşmasına ev sahipliği yapan salon oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin tek profesyonel opera sahnesi olma özelliğini taşıyan Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin kentin çok önemli bir eksiğini giderdiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyakalıların göstermiş olduğu ilgi bu projenin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Kültür ve sanat aktivitelerine büyük ilgi duyan Karşıyakalılar, dünyaca ünlü ismi artık kenti ilçelerinde izleme şansını buluyor. Salonun ünü de giderek yayılıyor. Pek çok ünlü sanatçı burada konser vermek istiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Opera ve Tiyatro Sahnesi önümüzdeki sezonda sanatseverlerle muhteşem buluşmalara ev sahipliği yapacak” dedi.

28 BİN 828 SEYİRCİ

2011-2012 sezonu açılışını, 30 Eylül 2011 de  ”Usta Tınılar” konseri ile yapan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 30 Mayıs 2012’de ”Agrippina Oprera’sının Konser Versiyonu ile perdelerini kapattı. Karşıyaka Opera Sahnesi, 2011-2012 sezonunda toplam 28 bin 828 seyirciye ulaştı.

Sezon boyunca sahne önemli konukları ağırladı. Karşıyaka Filarmoni Orkestrası, Genel Müzik Direktörü, dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde 2 kez konser verdi. Ünlü keman sanatçısı Suna Kan solist sanatçı olarak konser verdi. Ayrıca “Zeki Müren’i Anma-80 Yaş” etkinliği ile Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Cengiz Sayın’ın Solist olarak katıldığı, Franz Schubert’in ”DIE SCHÖNE MÜLLERİN”-Güzel Değirmenci Kız-Lied Akşamı Türkiye Prömiyeri bu salonda gerçekleştirildi.

Ayrıca G.F.Hendel’in Agrippina Operası’nın Konser versiyonunun Türkiye Prömiyeri yapıldı. Yaşamını Berlin’de sürdüren değerli piyanistimiz Özgür Aydın’da yine bu sezon Karşıyakalılarla buluşan bir diğer isim oldu.
Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.