Şehir Tiyatroları'ndan Kral Lear

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezona, “Kral Lear” ile merhaba dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sezona William Shakespeare’in ünlü oyunu “Kral Lear” ile başladı. Gerçekleştirilen gala gösteriminde salon tıklım tıklım dolarken, il protokolü ile sinema ve televizyondan bir çok tanınan isim oyunu izledi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sergilediği ve dünya tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri olarak kabul edilen “Kral Lear” galasına ilgi yoğun oldu. Büyük beğeni toplayan iki perdelik ve 3 saat süren oyuna Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, AK PartiKocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Partı İl Başkan Vekili Mehmet Uzunoğlu, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Vali yardımcısı Ali Sözen, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek Kocaeli Rektör Yardımcıları Prof. Ayşe Sevim Gökalp ve Hasret Çomak, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Veysel Berikan, Eski Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Şehir tiyatrosu oyuncularının performansının büyük beğeni topladığı “Kral Lear” galasını televizyon dünyasından tanıdık yüzler de izlemeye geldi. Yalan Dünya dizisinde rol alan Öner Erkan, çeşitli dizi ve filmlerde izleyenleri güldürmeyi başaran Necmi Yapıcı, İzmit doğumlu ve bir çok beğenilen filmde rol alan Ragıp Savaş, Kanıt dizisi Yönetmeni Sevil Atasoy, Oyuncu Tansu Biçer, Milliyet Sanat Dergisi tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi, tiyatro Dergisi tiyatro eleştirmenleri Mustafa Demirkanlı, Ragıp Ertuğrul, tiyatro eleştirmeni Hayatı Asılyazıcı, Gugu Kuşu Oyunun çevirmeni Bilge Koloğlu gibi tanıdık simalarda Galada bulunanlar arasında idi.

Shakespeare’in yazmış olduğu en karmaşık ve en zor oyun olarak bilinen “Kral Lear”, ünlü İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay’in usta yorumu ile tiyatroseverleri hazırlandı. Tiyatro eğitim ve öğretimine, dünyanın en ünlü ve saygın üniversitelerden biri olan Londra The Webber-Dougles Academy of Singing and Dramatic Arts (London Institute)’ta başlayan ünlü yönetmen Malcolm Keith Kay, 40 yılı aşkın sanat yaşamı boyunca sayısı 70’in üzerinde profesyonel tiyatro oyununda başrol oynadı ve otuz sekiz oyunda sanat yönetmeni olarak görev aldı. Oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra eğitimci, araştırmacı ve danışman olarak 6 ülkede tiyatro sanatına emek verdi.

Gülcan Kay ve Koray Onur’un yönetmen yardımcılığını üstelendiği ‘Kral Lear’ adlı oyunda, Şehir Tiyatroları’nın oyuncuları, Ümit Bakış, Engin Benli, Funda İlhan, Koray Onur, A.Yaşar Özveri, Ozan Şahin, Serhat Güzel, Fatih Sevdi, Esra Bezen Bilgin, Pınar Ünsal, Çağrı Mengüç, Utku Oğuz, Ferdi Yıldız, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekin, Cemal Aldiç, Volkan Dinç, Çağla Buldak ve Salper Saydam rol aldı.

Haber01

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.