Atölye:"Şimdi Başlıyoruz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Özel Sayı Projesi kapsamında Blanca Calvo ve Ion Munduate (Mugatxoan) ile ücretsiz atölye

Tarih: 1-2 Aralık 2012 15:00-20:00

Mekan: ÇATI-TAL ortak mekan

Önerdiğimiz atölye, sanatsal bir sürecin başlangıcını doğuracak basit stratejileri buluşup tartışmak için insanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Her birinin ihtiyaçlarını, biricikliğini, ihtiraslarını ve dışarıyla ilişkilerini (burada dışarısı her bir katılımcının ve işinin kazandığı veya amaçladığı bağlam ve önem anlamına geliyor) göz önüde bulunduracağız. Bu buluşma, belgesel, film, performans ve sanatsal süreç gösterimleri etrafında katılımcı oturumlar üzerine inşa edilecek, malzemelerin analizi yoluyla birlikte düşünsel bir süreç yaratılacaktır.

Sürece dayalı ve açık olan bu atölye, performans alanında cisimsiz bir nesne ile izleyici arasında oluşan ilişkinin aktif bir pratiğidir ve bu ilişkiyi tanımlayan bazı öğelerin geliştirilmesidir. Kompozisyon egzersizleri yoluyla küçük bir değişimin nasıl nesneleştiği ve başka bir şeye dönüştüğünü görecek, hareketi bütünün tekilliği içinde (ve bütünü hareketin içinde) gözlemleyeceğiz.

İçerisi, dışarısı, sansür, sınırların yeterliliği, bağlamın öğeleri ve fikirlerin gücü arasındaki ilişkilerin hareket halindeliği, onu temsil eden ya da misafir eden her şeyden daha kuvvetlidir

Atölye yaratıcı, teorik veya bilişsel olarak herhangi bir disiplinde sanat pratiği sergileyen, kendi işini yaratmaya istekli, halihazırda bir şeyler üretmiş veya yeni bir projeye girişmiş ve bunu diğer katılımcıların da benzer bir durumda olduğu bir çerçevede paylaşmak isteyen herkese açıktır. Katılımcıların kendi projelerinden malzemeler veya tartışıp analiz etmek için herhangi bir iş getirmeleri faydalı olacaktır.

Katılmak isteyenlerin ozelsayi@gmail.com adresine e-mail göndermeleri rica olunur. Atölye ücretsizdir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.