Kayıp Eşya Bürosu Kumbaracı 50'de!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Bereze’nin  “Çocuklar ve yetişkinler için bir obje tiyatrosu çalışması” olan ve Sevim Ak’ın “Kayıp Eşya Bürosu” adlı öyküsünden uyarlanan oyun hem çocugunuz hem de sizin için! 30 Aralık Pazar günü saat 13.00’de Kumbaracı50’de…

YAZAN: Sevim AK
OYUNLAŞTIRAN: Elif TEMUÇİN, Firuze ENGİN
OYNAYANLAR: Güray DİNÇOL, Firuze ENGİN, Bilge GÜLTÜRK
ISIK : Elif TEMUÇİN
KOSTÜM – AKSESUAR TASARIM: Hilal POLAT
YAŞ GRUBU: 4+

Oyun, sahibi tarafından takside unutulan sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna gelmesiyle başlar. Kayıp eşya bürosunun sakinleri yeni gelmiş ve unutulmuş olmanın hüznünü yaşayan sardunyaya başta merak ve çekinceyle yaklaşırlar. Sardunya burada olmaktan hoşnut değildir, mutsuzdur , evine geri dönmek istiyordur. Kayıp eşya bürosunun eskileri, ona kendi hikayelerini anlatırlar. Ve burada olmanın hiç de kötü bir şey olmadığına ikna etmeye çalışırlar sardunyayı. İhtişamli günlerini özleyen bir tiyatro kostümü, bulunduğu evin acı tatlı tüm anılarına ortak olmuş telefon, hayatı yollarda geçmiş eski bir valiz, dans pistlerine ait şık bir kadın ayakkabısı, üzerine yazı yazılmasını istemeyen kağıt, ıslanmaktan nezle olmuş bir şemsiye gibi sayısız obje hikayeleriyle Sarduya’yı yabancı olduğu bu kayıp eşya dünyasına alıştırmaya çalışırlar. Sardunya içinse bu alışma süreci hiç kolay değildir.

Unutulmuş olmanın acısına, ihtiyacı olan ışıktan yoksun karanlık büronun ortamı eklenince sardunyayı bir umutsuzluk sarar. Sardunya hiç tanımadığı bu yerde, yeni arkadaşlarının arasında mutlu olabilecek midir? Gece olup herkes uykuya daldığında Sardunya yalnız başına ağlar ve hiç uyuyamaz. Sabah olup güneş doğduğunda kayıp eşya bürosunun sakinlerini bir sürpriz beklemektedir.

Adres: Kumbaracı Yokuşu No: 50 Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0 212 243 50 51
Bereze Tel: 0 536 961 01 01

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.