“Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi” Kumbaracı50'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Altıdan Sonra Yapım’ın oluşturduğu “6 Üstü Oyun” projesi, prömiyeri Aralık’ta gerçekleşecek olan, Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı “Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi” adlı oyunla başlıyor.

Oyunu, Sumru Yavrucuk yönetiyor ve oynuyor. 17 Aralık’ta prömiyer yapacak olan oyun, 18-24 ve 25 Aralık’ta da 20:30’da Kumbaracı50’de seyredilebilir.

Sumru Yavrucuk, bugünün dünden farksız olduğu bir coğrafyada, varoluşunun tehdit olarak algılandığı bir kadının tek kişilik gösterisine buyur ediyor seyirciyi… Hep büyük bir hayatın figüranı olan Umut, bu kez içini geçmişiyle doldurduğu anılarını paylaşmak için sahnededir. Aile bağları, “madilik”, hayal kırıklıkları, çocukluk düşleri, muhatabını bulamadığından insanın dilini ekşiten her şey bu oyunda.

Oyunun yazarı Ebru Nihan Celkan’ın, oyun hakkındaki yazısı:

“Dün de insandım, bugün de insanım. Sadece insanım. Beraber şarkı söylemek varken, dans etmek varken… Neden bunları giydiriyorsunuz bana? Neden beni hizaya çekiyorsunuz? Neden? Bak, gözlerim gözlerinden farksız, kahkaham şen şakrak… Ben Umut, sen?” Bu oyun insanlığımızın trans bir kadınla imtihanıdır..

6 Üstü Oyun projesi

Türkiye’nin en üretken yerli yazarlarının bir araya geldiği projede, Aralık ayından itibaren her ay bir oyunun prömiyeri yapılacak. Ayşe Bayramoğlu, Civan Canova, Ebru Nihan Celkan, Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir’in, “BUGÜN” teması altında yazdıkları tek kişilik oyunlar, duayen oyuncular tarafından Kumbaracı50’de sahnelenecek. “6 ÜstüOyun” projesinde tüm oyunların dekor ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan yapıyor. Fotoğraflar ise James Hughes’a ait.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.