'Cesaret Ana ve Çocukları' Yılın En İyisi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1442284Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin Ankara Temsilciliği’nin her yıl geleneksel olarak verdiği tiyatro ödüllerinde yılın oyunu Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Cesaret Ana ve Çocukları’ olarak seçildi.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin Ankara Temsilciliği’nin her yıl geleneksel olarak verdiği tiyatro ödüllerinde yılın oyunu Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Cesaret Ana ve Çocukları’ olarak seçildi. Bertolt Brecht’in yazdığı; Ayşe Emel Mesci’nin sahnelediği oyun, savaş kültürünün kışkırtıldığı günümüzde repertuara alınması ve yoğunluklu çalışılmış olması, özellikle oyunun ve oyuncuların ‘boş alan’a yerleştirilmesindeki ustalık, ışık kullanımının görsel katkısı, canlı orkestranın nitelikli icrası, aksesuar yapımındaki titizlik, film-projeksiyon kullanımına dökülmüş olan emek nedeniyle yılın oyunu ödülüne layık görüldü.

Ankaralı tiyatro eleştirmenleri yılın kadın oyuncusu ödülünü ise Moises Kaufman’ın yazdığı, İskender Altun’un yönettiği ‘33 Varyasyon’ oyunundaki rolüyle İpek Çeken ile Stephen King’in romanından David Joss Bucley’in uyarladığı, Hakan Çimenser rejisiyle oynanan ‘Dolores Claiborn’ oyunundaki rolüyle Fulya Koçak paylaştı.

Edmund Rostand’ın yazdığı Işık Kasapoğlu rejisiyle Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oynanan ‘Cyrano de Bergerac’ oyunundaki performansıyla Durukan Ordu, yılın erkek oyuncusu seçilirken; 2012-2013 döneminde seçtikleri nitelikli repertuar, repertuarın gerçekleştirilmesi sürecinde oyunların reji, tasarım , oyunculuk ve kast seçimi konularında gösterdikleri başarının yanı sıra, basındaki eleştirmenlerle kurulan olumlu ilişki ve seyirciye ulaşmak konusundaki coşkulu istekleri gerekçe gösterilerek Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Özel Ödül’e değer görüldü.

Birçok seçici kurulda üye, öğretim görevlisi ve kesintisiz nitelikli bir tiyatro seyircisi olarak emek vermiş tiyatro insanı olarak Ülker Köksal’a da 2013 yılı Onur Ödülü değer görüldü.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.