Modern Dans ve Müziğin Buluşması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mdansMercan Dede Ensemble Ramazan Özel Projesi’nin ikinci konuğu sanat yönetmenliği & koreografilerini üstlendiği yüzlerce sahne gösterisiyle Türkiye’de ve uluslar arası alanda sayılı isimler arasında yer alan Beyhan Murphy ve günümüzün en önde gelen icracılarından biri olarak kabul edilen Kanun virtüözü ve besteci Göksel Baktagir. 9 Temmuz’da gerçekleşecek gösteri Zorlu Center PSM Ana Tiyatro’da sahnelenecek.

Geçtiğimiz yıllarda Mercan Dede ile gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem Türkiye’de, hem de yurt dışında çok ses getiren projelere imza atan Beyhan Murphy, bu tanınmış koreografilerinin yeni düzenlemelerinden oluşan çok özel bir performansla Mercan Dede’ye eşlik edecek.

1992’den beri modern dans alanında Türkiye ve dünyanın ilgiyle takip ettiği koreografiler sahnelemiş Beyhan Murphy’nin; Güldestan, Seyahatname ve Barbaros projelerinin müziklerini de Mercan Dede bestelemişti.

Gecenin bir diğer konuğu olan Göksel Baktagir, temelde bir Türk Musikisi enstrümanı olan sazının bütün imkânlarını ve sınırlarını değerlendirerek; geliştirdiği kendine özgü icra tekniğiyle birlikte bakış açısını diğer dünya müziklerine doğru genişletmiş ve yer aldığı pek çok uluslararası projede Türk Müziği’ni dünyaya tanıtan bir isim…

Berlin’de kurduğu Flying Steps B-boy ekibiyle dört defa dünya break dans birinciliği kazanan Kadir Amigo Memiş, kendine has break dans teknikleriyle Anadolu’yu işlediği çok özel koreografilerini yine bu gecede, Mercan Dede’nin müzikleriyle sahneleyecek.

Hürriyet 

 

Paylaş.

Yanıtla