10. Yılında Yeni Yüzüyle

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Sahne Sanatları Portalı’nın 2010 yılında yayın hayatına başlayışından bu yana on yıl geçmiş. Nitelikli, özgürlükçü ve evrensel basın-yayın ilkelerine özen gösteren bir yayın çizgisini ortaya koyma ve farklı kesimlerin seslerini duyurabilecekleri bir platform olma hedefiyle yola çıkan Mimesis Sahne Sanatları Portalı içinde yaşadığımız -özellikle de sahne sanatları için- bu zorlu dönemde onuncu yılını yeni arayüzüyle karşılıyor. Yalnızca tiyatro alanındaki gelişmeleri değil dans, dans tiyatrosu, performans sanatı gibi diğer sahne sanatları alanındaki gelişmeleri de yakından takip eden ve okuyucularının katkılarına açık olan Mimesis şimdi bu içeriğini -belki biraz gecikmeli de olsa- daha çağdaş ve dinamik bir biçim ile buluşturuyor.

Belirli içeriklerin daha fazla vurgulanmasına olanak sağlayan, sosyal medya ile bağlantı kurmayı kolaylaştıran, okuyucuların yorumlarını daha belirgin kılan ve site içi aramayı kolaylaştıran bir arayüz oluşturmayı hedefledik.

Şunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var: Mimesis Sahne Sanatları Portalı belirli bir anlayışın yayıncılığını yapmaktan, sadece ana akım ürünlerin zemini olmaktan ziyade, farklı kesimlerin de sesini duyurmaya çalışan, birbirinden farklı görüşlere ev sahipliği yapan ve katılımcı bir anlayışı benimseyen bir platform olma iddiası taşıyor. Şimdiye dek sahne sanatları bağlamında ifade özgürlüğü, örgütlenme, demokratikleşme kavramlarına vurgu yapan bir yayıncılık çizgisini benimseyen Mimesis bu çizgisini bundan sonra da sürdürmeyi hedefliyor.

Sahne sanatlarının ve sanatçılarının sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu zorlu dönemin kısa zamanda aşılması ve sizlerle birlikte sahnelerin açıldığı günlere ulaşma temennisiyle… Yeniden merhaba.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

2 yorum

  1. Aygül TARGAL Tarih:

    İçerik olarak beğenirdim, şimdi buna sayfa düzeni de geldi. Çok çok beğendim. Blog sayfası görünümü vardı. Emeğinize sağlık.

Yanıtla