Schaubühne’de “Cesur Yeni Bedenler, Cesur Yeni İnsanlık” Paneli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Schaubühne Berlin, aylık olarak düzenlediği Streitraum (Tartışma Bölgesi) adlı etkinliği Covid-19 günlerinde çevrimiçi ortamda sürdürüyor.

26 Nisan saat 13.00’te (TSİ) Schaubühne Berlin youtube kanalından canlı yayımlanacak tartışmanın başlığı “Cesur Yeni Bedenler, Cesur Yeni İnsanlık”. 2004-2005 sezonundan beri Streitraum etkinliğinin küratörlüğünü ve moderatörlüğünü yapan gazeteci Caroline Emcke’nin konuğu, Friedrich Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg Sistematik Teoloji Profesörü ve Alman Etik Konseyi eski Başkanı Prof. Peter Dabrock.

Tartışma şu sorulara odaklanacak: Vücudumuzu nasıl algıladığımız ve anlamlandırdığımız, her zaman kültürel, dini ve sosyal bir çatışma alanı oldu; günümüzde ise, yalnız tıp alanındaki teknik gelişmeler değil, aynı zamanda yaşamımızın her alanındaki dijital teknolojilerin günden güne kapsamı artan kullanımı, bedenlerimizi ve imgemizi nasıl değiştiriyor? Hümanizm ne anlama geliyor? İçinde bulunduğumuz koşullar altında toplumdan kastımız ne? Diyetimiz ve sağlığımız hakkında gittikçe daha fazla karar veren algoritmalar hangi ticari çıkarlarla çalışıyor? İmajımız nasıl değişiyor, bununla paralel olarak yeni teknolojiler aracılığıyla arzu, cinsellik ve ölüm kavramları nasıl değişiyor?

Paylaş.

Yanıtla