Erdal Beşikçioğlu’nun Fahrenheit 451’i 7 Ekim’de Sahnede ve Çevrimiçi Yayında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erdal Beşikçioğlu’nun sahneye koyduğu ve oynadığı “Fahrenheit 451″in Türkiye’deki ilk sahnelenişi çevrimiçi ortamda yapılacak.

Tatbikat Sahnesi, pandemi nedeniyle seyircinin yeni tiyatro oyunlarına erişim sıkıntısını giderme amacıyla online ilk sahneleniş yöntemini başlatıyor. Bu kapsamda Beşikçioğlu’nun sahneye koyduğu ve oynadığı “Fahrenheit 451” çevrimiçi ortamda görülebilecek.

7 Ekim Çarşamba günü Büyükyalı Fişekhane’de sahnelenecek olan oyunun hem salon biletleri hem de online biletleri Biletix’te satışa sunuldu. “Fahrenheit 451”in Türkiye’deki ilk sahnelenişi Biletix’in online platformu Seyretix üzerinden eş zamanlı olarak izlenebilecek.

Ayrıca seyircinin salona gelişi ve oyun öncesi hazırlıklar da Tatbikat Sahnesi’nin YouTube ve Instagram hesaplarından canlı olarak yayımlanacak.

Nazlı Gözde Yolcu’nun Türkçeleştirdiği, Erdal Beşikçioğlu’nun sahneye koyduğu ve oynadığı oyunda Deniz Celiloğlu, Serhat Midyat, Neslihan Aker, Selin Tekman, Deniz Bal, Ayşegül Çaylı, Hayriye Merve Kaya, Diren Yurtsever, Ozan Gökçe, Gizem Memiç Mert ve Aleyna Vargül rol alıyor.

Müziklerini şef Masis Aram Gözbek’in yaptığı, Boğaziçi Caz Korosu’nun eşliğinde sahnelenen oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dekor tasarımı Barış Dinçel’e kostüm tasarımı Başak Özdoğan’a, maske tasarımı ise Cécile Ayhan’a ait

“Fahrenheit 451”

ABD’li yazar Ray Bradbury’nin 1953’te yayımlanan “Fahrenheit 451” adlı romanı teknolojinin gelişmesiyle birlikte toplumun gerileyen sanat ve düşünce dünyasına odaklanıyor. Roman, kitapların itfaiyeciler tarafından yakıldığı, insanların sadece televizyonda beyin yıkayıcı şovlar izlediği ve kitap bulundurup düşünen insanların yok edildiği bir gelecekte geçiyor.

Distopik bir kurgusal düzlemde şekillenen kitap, adını kağıdın 451 Fahrenheit’ta tutuşması gerçeğinden alıyor.

Roman 1966 yılında Fransız Yeni Dalgası’nın öncü isimlerinden François Truffaut tarafından sinemaya uyarlandı.

Kültür Servisi

Paylaş.

Yanıtla