Gaziantep’in İlk Alternatif Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Gazişehir Kültür ve Sanat Derneği’nin (GAKSAD) düzenlediği “Gazişehir Tiyatro Günleri” başlıyor. “Kültür İçin Alan” çatısı altında bir araya gelen, Türkiye ve Avrupa’daki kültür-sanat dünyasından partnerler ile yereldeki çeşitli kurum ve kuruluşlar sponsorluğundaki festival İstanbul’dan gelecek alternatif tiyatro oyunlarını, Gaziantep’teki tiyatroseverlerle buluşturacak.

15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında, Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Gazişehir Tiyatro Günleri’nin bu yılki teması: “kadın ve öteki olmak”… Gündemde hala sıcaklığını koruyan, kadına dair soru ve sorunlar, festival ile birlikte, bir de kadın oyun yazarları, kadın yönetmenler ve kadın oyuncular tarafından ele alınacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Gazişehir Tiyatro Günleri, etkinlik boyunca açacağı “Temel Oyunculuk Atölyeleri” ile şehirde yeni oyuncuların yetişmesine ön ayak olmayı hedefliyor. Öte yandan “kadın ve öteki olmak” üzerine düşünmeyi destekleyen festival, bu konuyu “Bunu Bi’ Konuşalım” başlıklı söyleşiler dizisi ile ele alacak. Kadın akademisyenler, kadın STK temsilcileri ve kadın çalışmalarında uzman aktivistlerle gerçekleştirilecek olan bu bölüm, online olarak da izlenebilecek. Ayrıca her oyun sonrası, fuaye alanında yapılacak olan “Kahve Tadında” etkinliğiyle, süreç hakkında tüm merak edilenlerin cevap bulması ve tiyatro sanatının, arada duvar olmadan izleyicilere dokunması bekleniyor.

Program boyunca etkinlikler, dijital ortamda canlı yayınlanarak, “dijital izleyiciler” için hibrit bir katılım sunulurken, “salon izleyicileri” için de sağlık tedbirleri alınıyor. Tedbirler kapsamında, salon izleyicilerine, sağlık ve temizlik için sosyal mesafe uyarıları, ateş ölçümü, maske dağıtımı ve dezenfeksiyon sistemli çeşitli aksiyonlar sağlanacaktır. Salon ve atölyelerde yarıya düşürülmüş katılımcı sayısına ek olarak, sık sık COVID-19 salgını bilgilendirmeleri eşliğinde sürecek olan festival, katılımcılarına sağlıklı sanat sunuyor.

Festival Programı

15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te hem salonlarda, hem de dijital platformlarda hayata geçirilecek olan Gazişehir Tiyatro Günleri’nin ev sahipliğini yapacağı oyunlar ve etkinlikler ise şu şekilde:

TİYATRO HEMHÂL : Sevgili Arsız Ölüm, Dirmit

MAAPERFORM : Ağır ve Şuracıkta

KAT : Yüzyirmi Metrekare

SEYYAR SAHNE : Trom

Süeda ÇİL ile “Temel Oyunculuk Atölyesi” (Atölye)

Bade OSMA ile “Bunu Bi’ Konuşalım” (Söyleşi)

Kahve Tadında (Fuaye Sohbetleri)

*Gazişehir Tiyatro Günleri ile ilgili detaylı bilgi için www.gazisehirtiyatrofest.org web adresinden, info@gazisehirtiyatrofest.org  mailinden ve “gazisehirorgtr” kullanıcı adıyla, tüm sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz. #gazisehirtiyatrogunleri #bunubikonusalim

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla