Devlet Tiyatrosu Çalışanları Yüzde 96 Oy Oranı ile Greve Evet Dedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları işçileri, işçi sendikasının oylamaya 1 gün kala ‘hayır oyu verin’ demesine rağmen yüzde 96 oy oranı ile greve evet dedi.

Devlet Tiyatroları işçileri uzun süredir bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışan işçilerle aynı haklara sahip olmak için çaba sarf ediyordu. Yetkili sendika olan Hak-İş Öz Büro-İş tarafından grev kararı alınmasına rağmen grev oylamasının yapılacağı kesinleşince oylama gününden önceki gün olan 3 Haziran 2021’de DT işçileri sendikanın genel yönetimi nezdinde arayarak “Greve hayır oyu atın.” diyerek grevin uygulanmaması için uğraş vermesi iddiasına karşın işçiler grev kararı almada çoğunluk elde edildi.

4 Haziran 2021 Cuma günü kurulan grev oylamasında ve gayri resmi sonuçlarda %96 greve evet kararı çıktı. 9 Haziran’da herhangi bir itiraz olmaması durumunda sonuçlar kesinleşecek ve işçi sendikası tarafından grevin uygulamaya konulma günü işverene tebliğ edilmesi gerekecek.

Devlet Tiyatroları işçilerinin bağlı oldukları Kültür ve Turizm Bakanlığındaki hali hazırdaki toplu iş sözleşmesinin, çok düşük rakamlar altında olan TÜHİS’in klasik toplu iş sözleşmesine mahkum edilmesine karşı işçiler birlik olarak grev uygulaması kararı aldı.

Paylaş.

Yanıtla