Tiyatro Gaia Mardin’de “Şahmaran” Oyununu Sahneleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Gaia Mezopotamya, Kürt, Anadolu ve daha bir çok kültürün ortak mirası olan “Şahmaran” efsanesinden uyarlanan tiyatro oyununu Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda sahneleyecek.

10 Temmuz günü gerçekleşecek olan etkinlikte, Tiyatro Gaia’nın kurucusu ve oyuncu Suzan Acun İlhan “Şahmaran”ı tek kişilik bir oyun olarak sahneleyecek.

16 Mayıs günü dijital prömiyerini gerçekleştiren oyun, 5-6 Temmuz’da Tarsus Şehir Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Kadının gücüne, mücadelesine ve tarihsel olarak yaşadığı değişime odaklanan oyunda, Suzan Acun İlhan, efsaneyi yeniden yorumlayarak sahneliyor.

Ayrıca seslendirme sanatçısı da olan İlhan’a, Gülseren Aydın ile birlikte yazdığı bu 50 dakikalık oyunda Gevende ve Kam müzik grubunun kurucusu Can Ömer Uygan besteleri ve canlı performansları ile eşlik ediyor. Erkan Kalkan’ın teknik ve ışık düzeninden sorumlu olduğu oyunda Uğur Dumangöz sahne amiri olarak görev alıyor.

Oyun Kültür ve Turizm Bakanlığının dijital sahne desteği ile hayata geçti.

Suzan Acun İlhan hakkında

Suzan Acun İlhan, Zerrin Epikmen, Okan İlkören ve Cüneyt Gökçer’den 1996-1998 arası özel oyunculuk dersleri, 1999’da Müjdat Gezen V. Konservatuarında kısa bir dönem yazarlık eğitimi aldı. Bugüne kadar farklı kurumsal tiyatroların oyunlarında oynadı, ödüllere aday gösterildi ve en son ‘İşgüzar Bir Tekerrür’ de oynadığı rol ile ile 8. Emek ve Başarı Ödüllerinde (2020) en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödüllerinde (2020) (komedi-müzikal dalında) ‘İşgüzar Bir Tekerrür’ adlı oyundaki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçildi.  İlhan 1993 yılından bu yana Çan Tiyatrosu, Mustafa Kemal Gençlik Vakfı Tiyatrosu, Ankara Komedi Sahnesi, BP Çocuk Tiyatrosu, Tiyatrodor ve Tiyatro Fora bünyesinde pek çok oyun sahneledi.

Bianet

Paylaş.

Yanıtla