Koro Şefi Masis Aram Gözbek’ten Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu ve MAGMA korosunun genel sanat yönetmeni ve şefi Masis Aram Gözbek, geçtiğimiz günlerde yangın gündemine ilişkin “bulunur bir çare, halk ayaktadır” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaştığı videoya gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınladı.

Gözbek’in paylaştığı ve Gezi döneminde çekilen videoda koro “benim Toma’m bana sıkıyor, bulunur bir çare halk ayaktadır, Taksim yolunda barikattadır” sözlerini seslendiriyor. Bu videonun ardından Gözbek’e destek niteliğinde yapılan pek çok yorumun yanı sıra “müziğe siyaseti karıştırdığı”, “videonun gündemle ilgisi olmadığı”, “namert olduğu” gibi çeşitli tepkiler geldi. Bunun üzerine, “sanat, söyleyecek sözü olanın işidir” diyen Gözbek’in yayınladığı açıklama şöyle:

“Öncelikle buradaki amacım, öyle bazılarının iddia ettiği gibi siyaset falan değil, “Bulunur bir çare, halk ayaktadır” diyerek insanlara biraz olsun moral, güç verebilmekti. Canını dişine takarak mücadele eden kahraman ‘halk’ günlerdir çok zor koşullarda ve maalesef çok kısıtlı imkanlarla bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden sahada. Şu zamanda insanların siyasi tartışmalara değil, desteklenmeye, morale, güce ihtiyaçları var. Helal olsun hepsine!

Polis elbette bizim düşmanımız değil, kimse düşmanımız değil. Vatanını, milletini seven, ‘insanca’ yaşamayı savunan birine kim neden düşman olsun? Ali Rıza Binboğa ne güzel söylemiş: “Düşmanlık yok, dostluk var.”

Bu paylaşımı ‘hadsiz’ olarak niteleyenleri, hadsizliğin ne boyutlara varabildiğini görmek için ekran başına davet etmek isterim.

Son olarak, Ermeni olmamla Türk vatandaşlığımı, vatan sevgimi sorgulayanlar olmuş. Diyecek hiçbir sözüm yok. “Devlete karşı örgütlemek” derken? Ben devletimi de milletimi de çok seviyorum. Sevmek öyle klavye başından olmuyor, keşke herkes benim kadar sevebilse bu ülkeyi…

Saygılarımla, Masis”

Paylaş.

Yanıtla