Tiyatro ve Sinemada Aşı Olmayan İzleyiciden PCR Testi İstenebilecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Bakana COVID-19 gündemiyle ilgili sorduğu soruların yanıtlarını paylaşan Selvi’nin aktardığında göre Koca, aşı olmayanlara yaptırım uygulanması taraftarı değil. Aşı olmak istemeyenlerin ikna edilerek tereddütlerinin giderilebileceğini belirten Koca, aşı olanların aşı olmayanlar nedeniyle riske girmesi konusundaki görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

“Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Çünkü o vatandaşımızın sağlık hakkını da korumak anlamında önemli bazı alanlarda bu uygulama başlanabilir. Bunu tartışıyoruz. Yeme içme alanlarında değil. Özellikle esnafın işyerine dönük bir kısıtlama düşünülmüyor. Ama yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebilecek. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız… Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız, PCR testi yaptıracaksınız. Test ücretsiz olacak. Fakat öyle hızlı kitlerle yapılan testlerden de olmayacak. Hayat devam edeceği için aşı olmamakta direnenler iki gün arayla devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabilecek. Amaç, aşısını olup, sosyal hayatını sürdürmek isteyenleri korumak.”

Esnafın işyerine dönük bir kısıtlama düşünülmediğini vurgulayan Koca’nın sözlerinde, PCR testi istemenin kültür-sanat mekanları üzerinde nasıl bir etkisi olacağına veya yeterli koruma sağlayıp sağlayamayacağına yönelik bir ayrıntı yer almıyor.

Paylaş.

Yanıtla