Baba Sahne 8 Ekim’de Perdelerini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18 ay sonra seyircilerini ağırlayacak olmanın heyecanını yaşayan Baba Sahne 8 Ekim’de sezonu açmaya hazırlanıyor. Sahne, ekim ayı boyunca “Bir Baba Hamlet”, “Don Kişot’um Ben” ve Kanlı Komedya ‘Caligula’nın yanı sıra misafir oyunlara da ev sahipliği yapacak.

Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı “Bir Baba Hamlet” 8, 9, 10, 22, 23 ve 24 Ekim’de; başrollerini Ozan Güven ile Günay Karacaoğlu’nun paylaştığı “Don Kişot’um Ben” 15, 16, 29 ve 30 Ekim’de; zalim Roma İmparatoru Caligula’nın trajikomik hikâyesi Kanlı Komedya ‘Caligula’ ise 20 Ekim’de Baba Sahne’de seyirci ile buluşacak.

Bir Baba Hamlet

Hiç azalmayan temposuyla seyircileri dolu dolu gülmeye davet eden “Bir Baba Hamlet”, yeni sezonda iki farklı cast ile sahneleniyor. Şevket Çoruh’a, Murat Akkoyunlu ve Günay Karacaoğlu dönüşümlü olarak eşlik edeceği “Bir Baba Hamlet”te ekim ayı boyunca Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu birlikte rol alacak. Baba Sahne’nin kahkaha dolu çok ödüllü prodüksiyonu, dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan “Hamlet”i şarkılarla, danslara, sürekli değişen bir dekorla ve kılıktan kılığa giren karakterlerle harmanlayıp tepetaklak bir yorumla sahneye koyuyor. İki perdelik oyun, Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine göz kırpıyor. Yönetmen koltuğunda Emrah Eren’in oturduğu “Bir Baba Hamlet”te seyirciler de zaman zaman oyuna dahil oluyor.

Don Kişot’um Ben

Baba Sahne’nin çok sevilen bir diğer prodüksiyonu “Don Kişot’um Ben”, delilikte direndiği için bilge olan çılgın asilzade, gezgin şövalye Don Kişot ile silahtarı Sancho Panza’nın şarkılar, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleriyle bezeli, bol kahkahalı macerası… Ozan Güven’in çılgın asilzade Don Kişot’a, Günay Karacaoğlu’nun ise ondan daha çılgın silahtarı Sancho Panza’ya hayat verdiği oyunda ayrıca; Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Yüsra Geyik, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, Tuğba Eskicioğlu, Ali Kemal Aydın ve Rifat Durmuş rol alıyor. Cervantes’in ölümsüz eseri “Don Kişot”; Mihail Bulgakov’un, dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen metniyle ve Emrah Eren’in yönetmenliğinde bir defa daha yollara düşüyor.

Kanlı Komedya ‘Caligula’

Dünyaca tanınan Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı Kanlı Komedya ‘Caligula’ ise, Roma İmparatoru Caligula’nın hikâyesi üzerinden, halkın özgürlük ve demokrasi arayışına eleştirel bir yaklaşım sunuyor. Baba Sahne’nin ödüllü prodüksiyonu sanata ve edebiyata katkılarıyla olduğu kadar halkına ve çevresine yaşattığı zorbalık, vahşet ve sapkınlıklarıyla da tanınan zorba imparatorun hayatından bir kesiti sahneye taşıyor. Ragıp Yavuz’un yönettiği trajikomik Kanlı Komedya ‘Caligula’ oyununda Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Özkaya ve Pınar Coşkun rol alıyor.

Ekim ayı boyunca Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda sahnelenecek oyunların biletleri, babasahne.com’dan ve gişeden temin edilebilir. T.C. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgeye istinaden; sahne girişinde seyircilerin fotoğraflı kimlikleriyle birlikte en az 2 doz yapılmış aşı kartını, aşı olmayanların ise 48 saat içinde yapılmış PCR testi belgesini ibraz etme zorunluluğu bulunuyor.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla