Türkiye Tiyatro Vakfı Yeni Dönem Etkinlikleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye Tiyatro Vakfı, 2022 etkinlik takvimini belirledi. Kuruluşundan itibaren çok yönlü çalışmalarını sürdüren TTV, ikinci yılında da çevrimiçi ve fiziki etkinliklerine devam ediyor. Eleştirel bakış açısıyla ve derinlikli olarak ele alınan her bir konu, konusunda uzman kişilerce Türkiye tiyatro tarihine farklı okuma biçimleri önerirken katılımcıları birlikte düşünmeye davet ediyor. “Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları” ve ”Tiyatromuzda Toplumsal Cinsiyet Konuşmaları” başlıkları altında toplanan ve Haziran ayına kadar sürecek olan etkinlere ek olarak “Ustalar Ustalarını Anlatıyor” bölümünde usta bellediğimiz isimler konuk oluyor. 

TTV, Meraklıları Dönemin Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Eşliğinde 1930’ların Müziğine Götürecek.

“Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları” kapsamında ele alınacak etkinliklerin ilki “Operetten Revüye, Film Müziklerine: Şehir Tiyatrosu Sanatçıları” olarak belirlendi. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı, müzik araştırmacısı ve taş plak koleksiyoncusu Cemal Ünlü tarafından yürütülecek etkinlik 12 Ocak 2022, Çarşamba günü saat 18.00’de zoom üzerinden gerçekleşecek. Kayıt ve ayrıntılı bilgi için vakfın sosyal medya hesapları ve web-sitesi (http://www.turkiyetiyatrovakfi.org/) takip edilebilir. 

 

TİYATROMUZDA TARİH KONUŞMALARI

KONUŞMACI: Cemal Ünlü 

TARİH: 12 Ocak 2022 Çarşamba 18.00

BAŞLIK: Operetten Revüye, Film Müziklerine: Şehir Tiyatrosu Sanatçıları (1930-1942)

İÇERİK: İstanbul Şehir Tiyatrosunda ilginç bir dönemdir 1930 ve 1942 arası. Cemal Ünlü, Rey Kardeşler ile Nazım Hikmet’in başı çektiği söz konusu yılları sanatçılar üzerinden anlatacak. “Üç Saat”, “Lüküs Hayat”, “Deli Dolu” operetlerinden, “Adalar ve Alabanda” revüsü ile “Karım Beni Aldatırsa”, “Söz Bir Allah Bir” filmlerinden oluşturduğu dinletide ona Hazım Körmükçü, Bedia Muvahhit, Vasfi Rıza, Muammer Karaca, Melek Tayfur, Şevkiye May, Reşit Akif Gürzap, Anna Papazyan eşlik edecek…

USTALAR USTALARINI ANLATIYOR

“Ustalar Ustalarını Anlatıyor”un bu ayki konuğu Şahika Tekand. Noyan Ayturan, yürüteceği sohbette, ustası olarak kabul ettiği kişileri anlatacak. 

TTV, ATATÜRK KİTAPLIĞINA KONUK OLUYOR

Ocak ayında TTV’nin konuk olarak katılacağı bir diğer etkinlik ise İBB Atatürk Kitaplığı’nın düzenlediği “Arşiv ve Bellek Seminerleri”. Farklı alanlardaki arşivleri, araştırmacılar ve kütüphane kullanıcıları ile buluşturmayı hedefleyen seminer dizisinde Salt Araştırma, Mithat Alam Film Merkezi, Hazine-i Evrak gibi yetkin kurumların sorumluları arşivleme deneyimlerini paylaşıyor. 26 Ocak Çarşamba günü saat 19.00’da yapılacak oturumun konuğu, Türkiye Tiyatro Vakfı’nın kurucu başkanı Esen Çamurdan olacak. “Tiyatroyu Arşivlemek” başlıklı konuşmasının içeriği, herkes için yeni bir deneyim olan tiyatroyu arşivleme uğraşında yaşanılanlardan, karşılaşılan sorunlardan ve bulunan çözümlerden oluşuyor.

 

Arşiv Ve Bellek Semineri

KONUŞMACI: Esen Çamurdan

TARİH: 26 Ocak 2022 Çarşamba 19.00

BAŞLIK: Tiyatroyu Arşivlemek

Paylaş.

Yanıtla