Dünya Dans Günü’ne Özel Etkinlikler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

29 Nisan “Dünya Dans Günü”nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bir dizi gösteri ve performans etkinlikleri düzenliyor. Kentin 8 farklı noktasındaki etkinliklerde film gösterimleri ve DJ performansları da olacak.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Maçka Demokrasi Parkı, Karaköy, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar İskeleleri, Haliç Metro Parkı ile İBB Ümraniye ve Bakırköy Kültür Merkezleri’ne “Dans Günü”nü taşıyacak.

Etkinlikler gün boyu sürecek
14:00’da Maçka Parkı’nda başlayacak etkinlikler gece 00:00’a kadar sürecek.

Halk oyunları, Hint dansları, flamenko, hip-hop, vals, break dans gibi pek çok farklı dans gösterisiyle birlikte başka etkinliklerin de düzenleneceği günde interaktif dans toplulukları da yer alacak.

Yine Maçka Parkı’nda White Nights (Beyaz Geceler) filminin gösterimi olacak.

* Tüm etkinlikler ücretsiz.

Dünya Dans Günü mesajı

Modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre (1727-1810)’nin doğum günü anısına kabul edilen Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO tarafından 1982 yılında tanıtıldı. Her yıl, World Dancе Alliancе vе ITI Uluslararası Dans Komitеsi iş birliği ilе Uluslararası Dans Günü kurucu kurumu tarafından seçilen mesajlar yayımlanıyor.

“Dünya Dans Günü Mеsajı”nın hеdеfi tüm siyasi, kültürеl vе еtnik farklılıkları kapsayarak dans aracılığıyla insanları bir araya gеtirmеk, sanatın еvrеnsеlliğine vurgu yapmak.

2022’deki mesajda Covid-19 kısıtlamalarının kültür sanat faaliyetlerini sekteye uğrattığı, hatta engellediğine dikkat çekildi. Bu senenin mesajı Kore’den. Dansçı KANG Sue-jin’in kaleme aldığı mesajda şu ifadelere yer verildi: “Dansçılar olarak kanat çırpışımız dans sanatını sevenlerin yüreklerine umut aşılayıp, insanlara bu salgının üstesinden gelme cesareti veriyor.”

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.