İstanbul Tiyatroları Dionysos’un Huzuruna Çıkacak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bahar Çuhadar

Bu yıl 1-4 Eylül arasında ilki gerçekleşecek olan Bozcaada Tiyatro Festivali son dönemin ilgi çekici oyunlarını adaya; bağbozumu ve tiyatro tanrısı Dionysos’un ‘huzuruna’ taşıyor. Oyunlar, konserler ve atölyelerle dört günlüğüne adaya yayılacak festivalin biletleri satışta…

İstanbul tiyatroları Dionysos’un huzuruna çıkacak

İstanbul’un bağımsız, kendi yağında kavrulan ve tüm sert koşullara rağmen nitelikli işler üreten tiyatro topluluklarını şehrin ve ülkenin farklı noktalarında görmek, üretimin yaygınlaşması açısından mutluluk verici. Mart sonunda kurulan ve İstanbul’un bile sadece belli bölgelerine sıkışan bağımsız oyunları Beylikdüzü’nden Malatya’ya seyirciyle buluşturan Lemur ekibi kolları bu kez festival düzenlemek üzere sıvadı. Ve Bozcaada’da, bağbozumu şenlikleriyle aynı haftada düzenlenecek 4 günlük bir tiyatro festivali doğdu. Adına düzenlenen şenliklerde tiyatronun doğduğu, bağbozumu tanrısı Dionysos’un ‘huzurunda’ gerçekleşecek bir festival bu.

1-4 Eylül’de gerçekleşecek festival 4 günü 12 oyun, 4 konser, 2 after party, tiyatro atölyeleri ve Bozcaada deneyim atölyeleriyle dolduruyor.

Ana mekânı büyüleyici atmosferi ve dokusuyla 2 bin kişi kapasiteli Ayazma Manastırı olarak belirlenen Bozcaada Tiyatro Festivali; Ataberk Öge (Lemur Company) ile Gediz Alper’in adada işlettikleri otel K Bozcaada’da ‘tiyatro günleri’ yapma fikrinden doğmuş. Festival Bozcaadalıları ve kamping seçeneği de içeren kombine biletle adaya gelecekleri sezonun dikkat çekici oyunları ve burada prömiyer yapacak, dumanı üstünde bir yapımla karşılayacak.

Sabahattin Yakut’un kaleme aldığı, Mustafa Kırantepe’nin oynadığı ‘Bir Alzheimer’ın Anıları’ ilk kez burada seyirciyle buluşacak. Oyun sanatçının bizlere kendi hafızasında resmettiği hayattan ziyade, bambaşka bir hayatı yaşamış, yaşatmış bir toprağın öyküsünü ve trajikomik anılarını anlattığı tek kişilik bir performans. Tiyatro Gülgeç’ten ‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ ve Lemur Company&Tiyatro Gülgeç ortak prodüksiyonu ‘Pırt’ ise çocuk seyircileri bekliyor.

Gökhan Türkmen, No Land, Sattas ve Akustikhane Yeni Yerli konserleriyle DJ Emiran’lı after party’ler festivalin ‘müzik kulağını’ şenlendirecek. ‘Çalışkan’ festivalciler gündüz saatlerinde Güray Dinçol, Engin Alkan, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Dicle Doğan ve Kayhan Berkin’in verecekleri atölyelere kayıt yaptırabilir.

Kendine Has ve Fit Brokoli, Aytemiz, GTR Müzik, Ronada Music ve Macro Center, Biletinial, Kia, Kafa Dergi ve Kafa Radyo’nun sponsorluk desteğinde bulunduğu festivalin biletleri biletinial.com’da.

BAM İstanbul’un tasarımı ve oyuncu performanslarıyla akıllara kazınan son işi ‘Istırap Korosu’, sezonun en ‘umutlu’ oyunlarından Talimhane Tiyatrosu’ndan ‘Harika Şeyler Listesi’, küresel kaygılarımızı genç bir çift üzerinden anlatan Tiyatro.İN yapımı ‘Akciğer’, Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’nın muhakkak izlenmesi gereken iki oyunu ‘Kalabalık Duası’ ile ‘Şatonun Altında’, Versus Tiyatro yorumuyla Tolstoy’un provokatif metni ‘Kreutzer Sonat’, Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun bizi bir köylü kızın kalbine davet eden tek kişilik oyunu ‘Sanki Hiç Unutmayacakmış Gibi’, Kadıköy Boa Sahne’nin zaman, emek, para ve sabır isteyen talepler arasında nefessiz kalan bir adamın öyküsünü anlattığı ‘İstifra/Çıkrıkçılar Yokuşu’, öfke duygusuna odaklanan Tiyatro Gülgeç yapımı ‘Öfkenin Yakın Geçmişi’ festivalde izleyicileriyle buluşacak.

İstanbul tiyatroları Dionysos’un huzuruna çıkacak

Akciğer

İstanbul tiyatroları Dionysos’un huzuruna çıkacak

Istırap Korosu

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Bahar Çuhadar

Yanıtla