Oyuncu Semih Sergen Yaşamını Yitirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen Bodrum’da yaşamını yitirdi. Sergen 91 yaşındaydı.

iyatro oyuncusu Semih Sergen hayatını kaybetti.  Vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Burak Sergen, “Canım babacım elveda…” dedi.

Sergen, 8 Ağustos Pazartesi saat 11.00’de Ankara Küçük Tiyatro’da yapılacak törenin ardından, Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

SEMİH SERGEN KİMDİR?

Semih Sergen, ailesinin isteğiyle girdiği bahriyelik sınavını kazandı. Ancak aynı zamanda gizlice konservatuvar sınavına da girdi. Yıl 1949’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi isimlerin öğrencisi oldu.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra, aradan geçen yıllar içinde pek çok önemli karakteri canlandırdı.

Tiyatroda 100’ün üzerinde başrol oynadı, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı vardı. Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD’ler izledi. Türkiye’de çevrilen ilk fotoromanda Işık Yenersu ile başrolü paylaştı. 1958’de ‘Duvaklı Göl’ adlı filmle Yeşilçam’la tanıştı.(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla