Şarkıcı Gülşen, Sulh Ceza Hakimliğince Tutuklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bir imam hatip mezunu ile ilgili “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gülşen, “Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım” dedi.

Nisan ayında verdiği konserinde, bir imam hatip mezunu ile ilgili “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” sözleri nedeniyle hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, İstanbul Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Gülşen, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Polis tarafından adliyeye getirilen Gülşen, otoparktan adliyeye giriş yaptı. Cumhuriyet savcısına ifade veren Gülşen, tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi. Gülşen’e evli olduğu Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti.

TUTUKLANDI

Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, Gülşen’in “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yeniden hedef gösterilmişti. Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği duyuluyor.

Gülşen hakkında “mevcutlu olarak ifadeye getirilmesi” kararı verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen’in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilmesi talimatı vermişti.

Talimat üzerine gözaltına alınan Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, Gülşen’in “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Gülşen, ifadeleri nedeniyle iktidar sözcüleri tarafından da ‘nefret suçu’ işlemekle suçlanmıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef almıştı.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla