Zeytinli Rock Festivali’nin Yasaklanmasına Tepkiler Devam Ediyor: Bu Yaz Yasakçılığın Son Yazı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Müzik grubu Mor ve Ötesi, sosyal medya hesabından festivalin yasaklanmasına tepki gösterdi. Mor ve Ötesi, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençleri, dünyadaki bütün akranlarının sahip olduğu her şeye fazlasıyla layıktır. Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır. Birlikte şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız. Müzik yasaklanamaz. #zeytinlirockfestivali.”

‘YASAKLANMA SEBEBİ BELLİ’

Müzisyen Gökhan Özoğuz Twitter hesabından yasağa ilişkin bir haberi alıntılayarak “Toplumun huzurunu kaçıran tüm unsurlara, düzenbazlıklara, haksızlıklara karşı birlik olan gençlerin festivalidir. #zeytinlirockfestivali . Yasaklanma çabalarının sebebi bellidir. #festivalimedokunma #festival” diye yazdı.

‘BOĞDUNUZ GENÇLERİ YETER’

Türkiye’nin ilk feminist kadın şarkısının sözlerinin yazarı, besteci ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise yasağı “Nerede “kamu güvenliği” lafını duyarsanız orada devlet ve iktidar menfaatidir sözkonusu olan! Boğdunuz gençleri yeter! #ZeytinliRockFestivali” diyerek eleştirdi.

‘MÜZİK SUSMAYACAK!’

Rock grubu Hipersona da yasağa tepki gösterdi. Hipersona Twitter hesabından “MÜZİK SUSMAYACAK! Gençler olarak özgürlüğümüzü yaşamak istiyoruz! #zeytinlirockfestivali” paylaşımı yapıldı.

‘SENİN HAKKINI DA YİNE BİZ SAVUNURUZ’

Konuyla ilgili Rapçi Şanışer ise Twitter hesabından şöyle yazdı: “Eee işte sen hükümetin yasakçı politikasını savunursun. Sonra hükümet senin festivalini de yasaklar. Senin hakkını da yine biz savunuruz. #zeytinlirockfestivali.”

 

 

 

Paylaş.

Yanıtla