İstanbul Tiyatro Festivali, Moliere’in Doğumunun 400. Yılını Kutluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Tiyatro Festivali, oyunları ile dünyanın dört bir yanında sahnelenmeye devam eden Molière’in doğumunun 400. yılını, yine onun ölümsüz eserleriyle sahnede kutluyor.

İstanbul Tiyatro Festivali, oyunları dünyanın dört bir yanında sahnelenmeye devam eden Moliere’in doğumunun 400. yılını, Fransız komedi yazarı Molière için özel olarak hazırladığı festival seçkisiyle kutluyor.

Açılış Oyunu: Kibarlık Budalası Remix

Zenne, Çekmeceler ve Bergen filmleriyle tanınan yönetmen ikilisi M.Caner Alper ve Mehmet Binay, ilk oyunlarını İstanbul Tiyatro Festivali için yönetiyor. 25 ve 26 Ekim’de Maximum UNIQ Hall’da izleyebileceğiniz “Kibarlık Budalası Remix”; Moliere’in 17. yüzyıl Fransa’sında el değiştiren zenginliği ve gücü hicvettiği çok sevilen oyununu farklı bir bakış açısıyla ele alarak popülerlik çabası ile şöhret peşinde koşma temaları üzerinden günümüze uyarlıyor.

Comedie-Française ile Moliere Maratonu

“Moliere’in Evi” olarak da anılan köklü topluluk Comedie-Française’in Moliere’in 400. Yılı’nı kutlamak üzere sahnelediği oyunlardan bir seçki 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde beyazperdeden gösterime giriyor.(Haberin devamı için tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla