Ankara’da Suya İndirim Kararı Gerekçe gösterilerek Birçok Gösteri ve Konser Ertelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 etkinliğin ertelendiğini duyurdu. Gerekçe olarak, su ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması yönündeki karar gösterildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB) veto kararına rağmen AKP’li Meclis üyelerinin verdiği önergeyle su ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması yönündeki karar sebebiyle kentteki 16 panayır, gösteri, konser gibi kültür-sanat etkinliklerinin ertelendiğini açıkladı.

ABB tarafından yapılan açıklamada, “Ekim ve kasım aylarında çoğu dış ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmiştir. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenemeyecektir. Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. ABB Meclisi’nde hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazor ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği yasa dışı önergeyle %50 indirim kararı alındı. Bu kararla zararın milyarlaca lirayı bulacağı ve ASKİ’nin iflas bayrağını çekeceği öngörülmektedir.(Haberin devamı için tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla