Oyuncu Nazlı Benan Özkaya: Sahne Bizim, Tiyatro Seyircimizin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Evrensel gazetesi çalışanı, Ramis Sağlam’ın 1 Ekim cumartesi günü yayımlanan röportajını okuyucularımızla paylaşıyoruz]İzmir Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, Yönetmen Hatice Altan, Oyuncu Nazlı Benan Özkaya ile yeni sezonu konuştuk.

İzmir Şehir Tiyatrosu 6 Ekim’de yeni sezonu açıyor. “Azizname” oyunuyla perde diyecek İzmir Şehir Tiyatrosu oyunlarını genel olarak İsmet İnönü Sahnesinde sergileyecek. Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, Yönetmen Hatice Altan, Oyuncu Nazlı Benan Özkaya ile yeni sezonu konuştuk.

“SEYİRCİMİZ BİZİ KUCAKLADI”

İzmir Şehir Tiyatrosunun, 71 yıl aradan sonra 1 Ekim 2021’de “perde” demesinin üzerinden bir yıl geçti. Oyunları ilgiyle karşılanan İzmir Şehir Tiyatroları bu süreçte kuruluş sancıları da yaşadı. Yücel Erten, bir yılda yaşananları şöyle özetledi: “Pandeminin bize dayattığı kötü sürprizleri anmadan geçemem. İsmet İnönü Sahnesinde öngörülen tadilatın, yine bu ihale formaliteleri ve ekonomik kriz nedeniyle gecikmesi de ilk sezonumuzu etkileyen bir faktör oldu. Sahne hacmi ve teknik olanakları sınırlı İzmir Sanat Sahnesine sığındık. Gişe açmakta yeterince hızlı davranamadık. Bunları şikayet bağlamında söylemiyorum. Kuruluş döneminin doğum sancılarıdır, doğaldır. Bizim görevimiz bu güçlükleri göğüsleyerek yürümek. Biz de ‘yerim dar, yenim dar’ demeden çalıştık. Ülkemize armağan edilen bir tiyatronun öncüleri olma bilinci ile sevincimizden ve coşkumuzdan ödün vermedik. Seyircimiz de bizi sevecenlikle kucakladı. 4 oyun, 8 ödül, bir yurt dışı turnesi, ayrıca ilçelere turneler. Sanırım başarılı bir sınav verdik.”

“İHALE SİSTEMİ SIKINTILI”

Yeni sezona “harıl harıl” hazırlandıklarını belirten Erten, belediyelerdeki ihale sisteminin yaptıkları çalışmaları zorlaştırdığını dikkat çekti. Erten bu konuda şunları söyledi: “İhale sistemi, tiyatronun önünde ciddi sıkıntılar oluşturuyor. En küçük bir aksamada zamanımız ve emeklerimiz boşa çıkıyor. Üretimimizin seyirciye ulaşmasını geciktiriyor.(Yazının devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla