Azam Ali: Kalbim ve Ruhum Her Zaman Doğu’ya Ait

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Gülşen İşeri’nin Gazete Duvar‘da yayımlanan ve Azam Ali ile yaptığı söyleşinin bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Klarnet Festivali için Türkiye’ye gelen Azam Ali’yle konuştuk. Ali, “İran’da kadınları görüyorum ve sahip olduğum özgürlüğe sahip olmalarını diliyorum. Onlar için konuşmak ve savaşmak görevim” dedi.

İran’da doğan ancak devrimden sonra sürgün edilen Azam Ali, 11. Klarnet Festivali kapsamında Türkiye’ye geldi. 13 Kasım Pazar günü AKM Tiyatro Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak.

Azam Ali, çocukluğunda sürgün edildiğinde önce Hindistan’a, ardından da Amerika’ya gitti. 2004 yılına kadar Vas grubuyla müzik yaptı ama her zaman Azam Ali olarak solo söylemeye devam etti. Ardından Niyaz grubuyla eşzamanlı müziğini yapmaya devam etti. “Evim” dediği İran’a özlemini her fırsatta dile getiren Azam Ali’nin hit şarkıları arasında ‘Refuqe’, ‘Ben Pode Santa Maria’, ‘Endless Reverie’, ‘Forty One Ways’, ‘Neni Desem’, ‘Dem’, ‘Mehman’ (The Guest), ‘Beni Beni’, ‘Leyli’ yer alıyor.

Sesini adeta bir enstrüman gibi kullanan sanatçı, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Farsça, Azerice seslendirdiği şarkılarını İran’da öldürülen kadınlar için söylüyor. Sadece müziğiyle tepki göstermiyor, aynı zamanda sokaklarda İran için protestolara katılıyor. Konser öncesi bir araya geldiğimiz Azam Ali ile müzikten hayata, sürgün yıllarına ve çocukluğuna uzanan hikâyesini konuştuk…

Devamı için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla