Barış Atay’dan Kültür Bakanına: Kendi Başvurunuzu Mu Onaylıyorsunuz?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, aynı zamanda turizm patronu da olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “İş insanı olarak yaptığınız başvuruyu bakan olarak mı onaylıyorsunuz” diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Bakan Ersoy’un bir sunum yaptığı görüşmelerde TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Atay da söz aldı.

Konuşmasında Bakan Ersoy’a seslenen Barış Atay, şunları söyledi: “Mehmet Bey bildiğim kadarıyla siz aslında iş insanısınız. Siyasetçi değilsiniz. Birçok bakan gibi hasbelkader bakan oldunuz. Belki de tercih şansınız olsa olmazdınız da bilmiyorum. Büyük bir turizm şirketiniz, oteller zincirleriniz var, turizm şirketiniz Türkiye’de birçok insan da tanıyor. Doğal olarak da kültürel geziler de düzenliyorsunuz, bunlara aracı oluyorsunuz, insanlar başka ülkelerin kültürleriyle hemhal oluyorlar, öğreniyorlar. Bunların tabi bazı yöntemleri var. Türkiye’de de geçerli olan, bir ülkenin kültürünü öğrenmek istiyorsanız oranın sanatını takip edersiniz, oranın arkeolojisini takip edersiniz.

Mümkün olduğunca bunları takip etmeye çalışırsınız. Şimdi bir insan Türkiye’ye gelse ne izler diye bakıyorum sizin Kültür ve Turizm Bakanlığınız döneminde; yasaklanan tiyatro oyunlarını görüyoruz, yasaklanan festivalleri görüyoruz. Hırsızlık yapılan müzeleri görüyoruz hatta bir müze müdürünüz hırsızlıktan tutuklandı. Hasankeyf’i görmek isteseler, Hasankeyf’i kapattınız. Galata Kulesi var mesela, dünyada eşi benzeri olmayan belki üç-dört tane örnek verebileceğimiz Eyfel Kulesi gibi, Pisa Kulesi gibi, ya da Bigbang gibi ama siz Kültür Bakanlığı’na bağlandıktan sonra oraya QR Kodu ve reklam yansıtmayı tercih ettiniz çok yaratıcı olduğunu düşünüyorum.

‘Üç maaş alan bakan yardımcınız var‘

Bir turizmci olarak bütün yatırımı turizme yaptığınız doğru ama bu yatırımlardan bir kısmının da kendi şirketiniz üzerine yaptınız. Bodrum’da önce aldığınız holdinge devretmek üzere bir otel arazisini genişletmek için kendi bakanlığınıza 115 bin metrekare genişleme için başvurdunuz. 2,5 milyar lira da teşvik aldınız. Ben bunu teknik olarak merak ediyorum nasıl olduğunu yani iş insanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a başvuru yapıyor sonra bu karşınıza geldiğinde bu da kimmiş ‘A benmişim’ diye kendi başvurunuzu mu onaylıyorsunuz?(Haberi devamı için tıklaynız…)

Paylaş.

Yanıtla