Leydi Bright’ın Deliliği Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lanford Wilson’ın “Leydi Bright’ın Deliliği” adlı yapıtı, Türkiye’de ilk kez sahneleniyor. Bora Çınar’ın yönetip oynadığı tek perdelik oyun prömiyerini 13 Kasım’da Kadıköy Par Sahne’de yapacak.

Amerikalı oyun yazarı Lanford Wilson’ın “Leydi Bright’ın Deliliği” adlı yapıtı, Türkiye’de ilk kez sahneleniyor.

Bora Çınar’ın yönetip oynadığı tek perdelik oyunda, yaşlanıp güzelliğini yitirmekte olan eşcinsel bir erkeğin yalnızlık ile delilik arasında gidip gelen yaşamından kesitler sunuluyor.

Leslie Bright’ın yalnızlıkla verdiği şaşalı, acılı ve eğlenceli mücadelenin gözler önüne serildiği oyun, İstanbul’da üç ayrı salonda sahnelenecek. Prömiyerini 13 Kasım’da Kadıköy Par Sahne’de yapacak oyun, 18 Kasım’da Asmalı Sahne’de, 20 Kasım’da Kadıköy Boa Sahne’de izlenebilecek.

Oyunda, Leslie Bright adlı karakterin “yaşlanma”, “yaşlanma korkusu”, “güzelliğin yitişinden doğan mutsuzluk” gibi sorunları ve sevgisiz geçen yaşamı sonunda elinde kalan yalnızlığı anlatılıyor. Oyun boyunca geçmiş ilişkilerini anımsayan karakter, tek gecelik ilişkilerin getirdiği sevgisizliği sorguluyor. Bora Çınar’ın yönetip oynadığı tek kişilik oyunda, Leslie Bright’ın tek odalı dairesinde yalnızlıktan deliliğe gidişine tanıklık ediliyor. Saplantılı kişiliğiyle Leslie, izleyicileri, güzel ve genç geçmişinden alıp şimdiki yalnızlığına ve sansasyonel bir sona götürüyor.(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla