Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Çalışanlar Dışında Kaldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kamuda sözleşmeli çalışan personellerin kadroya geçirilmesine dair kanun teklifinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan figüran sözleşmeli personel kadro kapsamının dışında kaldı.

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya geçirilmesine dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan figüran sözleşmeli personel kadro kapsamının dışında kalacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, figüranların kısmi zamanlı çalıştığı gerekçesiyle kapsama alınmadığını belirtirken, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanı Şahin Yiğit ise yasanın figüranlık hariç sanat kurumlarının tüm personelini kapsadığını belirtti.

Bununla birlikte sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, KİT personeli, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve personeli kadroya geçiş kapsamı dışında kalacak.

458 bin 615 personeli kapsayan bu kanun teklifi, 4B’li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireleri kapsamakta. Bu kapsamda 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak göreve başlamış olanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler. Kanuna göre, 1 yıldan az süreli, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, Devlet Memurları Kanunu’nun 4B ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnameler kapsamındaki sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personelin, kanunun yürürlük tarihinden itibaren 30 gün içinde yazılı olarak başvurmaları halinde memur kadrolarına atanmaları gerçekleştirilecek.(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla