Şenol Önder: Toplumsal Değişimi Hızlandırmak İçin Cesaret Gerekiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[DUVAR Gaztesi’nden Okan Çil’in Tiyatro Mitos’un kurucusu Şenol Önder ile yaptığı söyleşiyi okuyucularımızla paylaşıyoruz]Tiyatro Mitos bu sezon iki oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Bunlardan biri Kemal Uçar’ın yazıp oynadığı “Dublörün Hikâyesi”, diğeri ise Deniz Madanoğlu’nun yazdığı, Merve Polat’ın oynadığı “Yan Rol.”

Her iki oyunun yönetmenliğini ise Tiyatro Mitos’un kurucusu Şenol Önder üstleniyor. Sorularımızı yönelttiğimiz Önder ile oyunların nasıl ortaya çıktığını, gerçek dünyada yan rol olma meselesini ve yeni çalışmalarını konuştuk.

‘DÖNGÜNÜN İÇİNE GİRMEK ÇOK ÖNEMLİ’

“Yan Rol” nasıl ortaya çıktı? Böyle bir oyunu yönetmeye nasıl karar verdiniz?

Oyuncumuz Merve Polat ile biz uzun zamandır oyun arayışındaydık. Sonrasında Merve 2018’de izlemiş ve çok etkilenmiş olduğu “Yan Rol” oyununu yapmak isteğini dile getirdi. Hemen yazarı Deniz Madanoğlu ile iletişime geçtik. Merve zaten metni çok seviyordu, biz de Mitos olarak çok etkilendik. Kendi gücünün farkına varan, en yakınlarını karşısına alarak kendini ifade eden Canan’ın umut dolu yolculuğunu sahnelemek böyle bir dönemde hepimize iyi gelecektir diye düşündük.(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla