İBB ve Tiyatro Kooperatifi İşbirliğiyle Topluluklar İstanbul’a Gelecek: ‘Sahne’ Dayanışmanın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Depremden etkilenen şehirlerdeki tiyatrolar oyunlarını 26-30 Mart’ta ücretsiz olarak sahneleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen depremlerin ardından, Tiyatro Kooperatifi’nin önerisiyle, bölgedeki tiyatro topluluklarıyla bir dayanışma süreci başlattı. Bu dayanışma kapsamında İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kapsayan 26 – 30 Mart tarihleri arasında İstanbul’daki oyunların yanı sıra Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi’yle birlikte depremden etkilenen illerdeki tiyatro ekiplerine de sahne verecek.

İBB, depremden etkilenen illerin tiyatrolarına kültür merkezlerinin sahnelerini açacak ve sahnelenen oyunalar ücretsiz olacak. Dayanışma kapsamında, 5 yetişkin 3 çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyun sahnelenecek.

İŞTE SAHNELENECEK OYUNLAR

Adana Gösteri Sanatları Merkezi “Canlanan Masallar”, Adana Gülse Tiyatro “Vikingler Yıldız Taşı Kolyesi”, Osmaniye Pano Kids/Tiyatro Mavra “Bugün Ne Anlatsam” adlı çocuk oyunlarını ve Adana Ekol Casting “Eyvah Babam Kapıda”, Hatay Ortak Sahne “Halktan Biri”, Adana Reverans Sanat “Üç Kadın ve Bir Kavanoz Kül”, Tarsus Şehir Tiyatrosu “Duvar”, Hatay Nar Sahne “Bağ” adlı yetişkin oyunlarını ücretsiz sahneleyecek. Oyun programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir. (Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

 

Paylaş.

Yanıtla