İKSV, AB Desteğiyle, Türkiye Çapında Büyük Bir Program Başlatıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Avrupa Birliği (AB) desteğiyle büyük bir projeye başlıyor. “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı”, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) ile yerel yönetimler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini ortak projeler aracılığıyla geliştirmeyi amaçlıyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında 1.3 milyon Avro hibe desteği sağlanacak.

Kültür sanat alanında çalışmalarını yürüten amatör ya da profesyonel fark etmeksizin herkesin belli başlı sorunları var. Bunlardan birisi daha fazla insana ulaşmak, diğeri farklı kültür sanat profesyonelleriyle diyalog ortamı sağlanması, birlikte işbirliği yapmak, projeler geliştirmek. Elbette en önemlisi de yeterli maddi imkânın olması.

Salon İKSV’de dün basın toplantısıyla duyurulan Ortaklaşa projesi, “kültür sanatçılarının” bu eksikliklerini gidermek için kapsamlı bir çalışma yürütmeyi amaçlıyor. İKSV temeli sağlam atmış, 1.5 yıldır çalışma yapıldığı vurgulandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner kalplerinin deprem bölgesinde attığını dile getirerek, bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi için orta ve uzun vadeli çalışmalar planladıklarını belirtti. “Hepimiz biliyoruz ki kültür-sanat ülkemizde her zaman ortak bir çabayla ayakta tutulan, kırılgan bir alan” diyen Görgün Taner, projenin paydaşlarına teşekkür etti.

‘YEREL YÖNETİMLE EL ELE’

AB hibesi maddi olarak yardımcı olacak, peki daha fazla insana ulaşmak nasıl başarılacak? İşte orada da yerel yönetimlerin gücü devreye giriyor. Projenin ortaklarından olan Marmara Belediyeler Birliği adına konuşan birliğin genel sekreteri M. Cemil Arslan, bu noktaya parmak basıyor: “Kentlerde kültürel hizmetlere erişim ve süreçlere katılımın başat aktörlerinden olan yerel yönetimlerin kültür kurumlarıyla el ele çalışması, hem kültür politikalarının geliştirilmesinde hem de kültüre erişim ve katılım için gerekli fırsatlar ve kaynakların sunulmasında kilit rol oynuyor. İşte tam da bu sebeple Ortaklaşa, Kültür, Diyalog ve Destek Programı’na iştirak etmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz.”(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

 

Paylaş.

Yanıtla